Valitse sivu

Lahden seudun joukkoliikennelautakunta päätti luopua käteisen rahan käytöstä LSL:n linja-autoissa torstaista 2.4.2020 alkaen. Käteisen rahan käytöstä luovutaan valmiuslain voimassaolon ajaksi. Käytännössä käteisen rahan käytöstä luopuminen tarkoittaa sitä, että bussista ei voi ostaa kertalippua eikä siellä voi ladata matkakorttia. Matka maksetaan Waltti-matkakortilla, LSL:n mobiilisovelluksesta ostetulla mobiililipulla tai ennakkoon lippuautomaatista ostetulla paperisella kertalipulla.

Lippuja voi hankkia muista myyntikanavista:

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana tai kosketuksen kautta, ja toimenpiteellä pyritään suojelemaan sekä kuljettajien että matkustajien terveyttä, kun lähikontaktit kuljettajan ja matkustajien välillä vähenevät ja käteisen rahan käsittely loppuu.

LSL siirtyy lauantain aikatauluihin maanantaina 6.4.

Koronatilanteen vuoksi Lahden seudun liikenteen matkustajamäärät ovat laskeneet lähes kolmannekseen normaalista. Suhteuttaakseen tarjontaa muuttuneeseen kysyntään LSL vähentää liikennettä jo karsittujen kouluvuorojen lisäksi.

Maanantaista 6.4.2020 alkaen Lahden seudun liikenteen bussivuorot ajetaan maanantaista lauantaihin lauantain aikataulujen mukaan klo 23.00 asti. Sunnuntaivuorot ajetaan normaalisti. Illan viimeisiä vuoroja jätetään ajamatta linjoilla 1, 3, 4, 5, 17, 21, 31 ja 32. Klo 23.00 päätepysäkeiltä lähtevät vuorot ajetaan loppuun. LSL:n nettisivuilla on julkaistu lista viimeisistä ajettavista vuoroista.

Pitkäperjantaina 10.4. ja 2. pääsiäispäivänä 13.4. liikennöidään sunnuntain aikatauluilla.

Epidemia-ajan kriittisen terveydenhuollon henkilökunnalle välttämättömät yhteydet pyritään turvaamaan.

Poikkeuksena ajetaan:

  • Ma-La linjan 4 Nastola-Kauppatori-Tiilikangas klo 5.30 ja 6.30 Nastolasta lähtevät vuorot. Vuorot jatkavat Kauppatorilta klo 6.15 ja 7.15 keskussairaalan kautta Tiilikankaalle.
  • Ma-Pe linja 87 Heinola-Matkakeskus-PHKS ja PHKS-Matkakeskus-Heinola normaalin talviaikataulun mukaan ma-pe.
  • Ma-Pe linja 89(Z) Orimattila-Lahti-Heinola kk ja Heinola kk-Lahti-Orimattila ma-pe -aikataulun mukaan. La-Su ajetaan la-su -aikataulun mukaan.

Huom! Reittiopas ei ole ajan tasalla ja myös ajamattomat vuorot näkyvät reittioppaan hauissa. Tarkista aikataulut reitit ja aikataulut -sivulta. Muutokset ovat mahdollisia. Ajantasainen tieto löytyy LSL:n nettisivujen päivittyvästä tiedotteesta.

www.lsl.fi