Valitse sivu

"turvaväli"Monet suomalaiset ovat suunnanneet vapaa-ajan asunnolleen pois suurista taajamista välttyäkseen koronaviruksen tartunnalta. Vieraat ovat tervetulleita myös Kärkölään, mutta muistakaamme kaikki, että paikkakunnan vaihto ei ole keino virukselta suojautumiselta.

Meidän on yhdessä suojattava vanhusväestömme ja riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ja siksi julkisilla paikoilla liikkumista on syytä välttää ja ryhmiin kokoontuminen on kiellettyä. Kun asioitte liikkeissä, niin pitäkää huolta turvavälistä muihin henkilöihin. Metri tai parikin on hyvä etäisyys ja vaikka ette ole tuttavia mahdollisesti hetkeen nähneetkään, ei tällä hetkellä ole syytä läheltä toista tervehtiä eikä erityisesti olla kosketusetäisyydellä.

Samat ohjeet koskevat myös kauppatavaroiden valitsemista. Nyt ei pidä kokeilla ja valita kaikkia tuotteita, vaan kun ottaa kiinni tuotteeseen, niin laittaa sen sitten suoraan koriin, eikä palauta enää hyllyyn. Ja erittäin tärkeää on muistaa pestä kätenne ennen kauppaan menoa ja välittömästi kaupassa käynnin jälkeen.

Naapurille kannattaa soittaa vaikka päivittäin, mutta nyt ei ole syytä lähteä kahvittelemaan tai maljoja nostelemaan. Tehdään se hallitusti myöhemmin, kun tilanne normalisoituu.

Näitä ohjeita, kun noudatamme, niin suojelemme muita sekä itsemme. Ollaan rauhallisia, muistetaan turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta.

Markku Koskinen
pormestari

Jouni Nieminen
kansliapäällikkö