Valitse sivu

""Poikkeuslaki aiheuttaa muutoksia myös Omppukyyteihin. Valtioneuvosto on linjannut, että:

”yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.”

Tämän johdosta kunta edellyttää, etteivät yli 70-vuotiaat käytä asiointipalveluliikennettä poikkeuslain voimassa ollessa, vaan hyödyntävät muita asiointimahdollisuuksia. Omppuauto ajaa toistaiseksi voimassaolevalla aikataululla ja autossa on avustajia, joille voit omalta pysäkiltäsi antaa ostoslistan sekä ostoksiin varatun rahan. Avustaja toimittaa ostokset pysäkille Omppukyydin paluuaikataulun mukaan.

Tämän lisäksi senioriohjaaja koordinoi vapaaehtoisen lähimmäisapuryhmän toimintaa. Apu on tarkoitettu ikääntyneille, perussairaille ja muille korona-aikana apua tarvitseville. Apua tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä numeroon 044 770 2232 ma-pe klo 9-12. Lähimmäisapuryhmästä voit saada apua kauppa- ja apteekkiasiointiin tai muihin välttämättömiin asiointeihin.

Lisätietoja: Saija Kelahaara, senioriohjaaja, 044 770 2232