Valitse sivu

"talvenKaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun geronomiopiskelijat järjestivät senioreille maksuttoman Talven Ihmemaa -tapahtuman Kankahaispirtillä 6.3.2020. Monipuolinen ohjelma sisälsi mm. terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista.

Iltapäivän aikana nautittiin sauvakävelystä ja kävelystä liikunnanohjaaja Toni Klangin ohjauksessa, mielikuvajumpattiin, kuunneltiin Päijät-Hämeen muistiyhdistyksen muistiluotsi Sarin luento muistiasioista, mitattiin puristusvoimaa ja verenpainetta, testattiin tasapainoa ja tuolilta ylösnousemista ja saatiin tietoa elintapojen vaikutuksesta verenpaineeseen ja toimintakykyyn. Toimintapisteissä oli jopa ruuhkaksi asti jonoa, mutta kaikki halukkaat saivat testit ja lukemat suoritettua.

Tarjolla oli runsaasti infomateriaalia: vireyttä liikkumisesta, voimaa ruuasta, kaatumisen ja diabeteksen ehkäisy sekä mahdollisuus tutustua kodin pienapuvälineisiin. Iltapäivän hyvinvointiosuudet olivat hernekeitto ja kahvi laskiaispullan kera sekä musiikkiesitys Sakun ja Pekan toimesta, paljon sosiaalista puheen sorinaa ja jälleennäkemisiä. Kaiken kruunasi talven ihmeeseen koristeltu Kankahaispirtti, paikalle saapuneet yli 100 ihmistä, vapaaehtoiset avustajat opiskelijoiden lisäksi sekä sponsorit.

Lisätietoja: Saija Kelahaara, senioriohjaaja, 044 770 2232, saija.kelahaara(a)karkola.fi