Valitse sivu

"ulvovaNäytelmä perustuu Arto Paasilinnan saman nimiseen kirjaan. Sen on dramatisoinut Marko Pohjanrinne ja Kärkölän teatterille sen ohjaa rakastettu Väinö Weckström. Weckströmin oma luonnehdinta tulkinnastaan ja ohjausotteestaan Ulvovaan mylläriin on: ”Teemme tuoreen ja vauhdikkaan version tästä klassikkotekstistä, josta ei huumoria puutu. Jokainen katsoja pääsee samaistumaan henkilöhahmoihin ja miettimään omaa suhtautumistaan maailmaan naurun kyynelet silmissään.”

Rooleissa esiintyvät mm. ammattinäyttelijä Anssi Hyvönen, joka ilmeikkyydellään loihtii myllärin sielunmaiseman hyvin esiin, sekä Eeva Hiitiö, joka herkkyydessään ihastuttaa yleisöä.

Vaikka tapahtumat sijoittuvat 50-luvun Pohjois-Suomeen, löytyy tarttumapintaa nykyaikaankin. Ihmisten peritunteet ovat aikojen saatossakin pysyneet samoina ja hellyttäviin ihastumisentunteisiin pystyy jokainen samaistumaan. Eikä pienen maalaispitäjän elämä tunnu kovin paljon muuttuneen kuluneiden 70 vuoden aikana. Yhteisöllisyydessä on edelleen voimaa ja viehätystä.

Kesäteatteri esittää 10 näytöstä Huovilan puistossa (Museontie 27, Kärkölä) 24.6.-11.7.2020 välisenä aikana.

Esitysajat löydät Kärkölän tapahtumakalenterista

Tervetuloa kesäteatteriin!