Valitse sivu

periaate voimaan 1.1.2020

Kärkölän kunta sitoutuu Tulethan tuoksutta -periaatteeseen 1.1.2020 lähtien. Periaatteen tavoitteena on vähentää terveysriskejä, joita koituu voimakkaista tuoksuista yliherkille ja allergisille henkilöille. Allergia- ja astmaliiton mukaan suomalaisista jopa 10-40 % arvioidaan kärsivän tuoksuyliherkkyydestä.

Tuoksuvat tuotteet voivat aiheuttaa monelle pahoinvointia, päänsärkyä sekä muita oireita. Tuoksuttomuuden periaate helpottaa oireilevien osallistumista myös sellaisiin koulujen tai päiväkotien tapahtumiin, jonne tulee paljon ihmisiä.

Periaate ei sinänsä velvoita jättämään voimakkaitakaan hajusteita esim. parta- tai hajuvesiä, mutta käytännössä periaatteeseen sitoutuminen tarkoittaa tuoksuttomuuden esille nostamista ja mainitsemista esimerkiksi kutsuissa, ja kiinnittämällä huomiota aine- ja tarvikevalintoihin.

Lisätietoa #tuoksutON kampanjasta