Valitse sivu

Neste Järvelä klo 17-18

roinaralliRoinaralli ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita. Kärkölässä Roinaralli on tiistaina 8.10. Neste Järvelän pihassa klo 17-18.

Lajitteluohjeet

PHJ Roinaralli

Roinarallin muistilista

  • Tule ajoissa paikalle, huomioi auton pysähdys- ja poistumisaika.
  • Roinaralli ottaa maksutta vastaan pieniä eriä (50 kg ja 50 l) kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Metallinkeräysautoon voi tuoda isot ja pienet metallijätteet ja sähkölaitteiden keräysautoon kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.
  • Mitään jätteitä ei saa jättää etukäteen keräyspaikalle, vaan ne on itse luovutettava kuljettajalle.
  • Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit, liimat, lakat, liuottimet, puunsuoja-aineet, öljynsuodattimet, öljyt, iskunvaimentimet, paristot, akut (ei isoja litiumakkuja), jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, moottorinpesunesteet, loisteputket, energiansäästölamput, torjunta-aineet, voimakkaat puhdistusaineet jne.
  • Palauta vaaralliset jätteet aina alkuperäisissä pakkauksissaan, jos mahdollista.
  • Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita. Näissä tapauksissa ota yhteys poliisiin. Ilotulitteet tulee toimittaa niiden myyntipisteeseen/maahantuojalle. Nestekaasupullot otetaan vastaan useissa niiden myyntipisteissä. Muut kaasupullot ottaa vastaan kaasuntoimittaja. Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota myöskään yli puolen kilon painoisia litiumakkuja. Niiden vastaanotosta vastaa maahantuoja.
  • Roinaralli ei ota vastaan kestopuujätettä eikä lääkejätteitä. Kestopuu otetaan vastaan Kujalan jätekeskuksessa ja jäteasemilla. Apteekit vastaanottavat käytöstä poistetut lääkkeet ja elohopeakuumemittarit.