Valitse sivu

4 pysäkkiä

roinaralliRoinaralli ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita. Roinaralli kiertää kaikissa toimialueen kunnissa vuosittain touko-kesäkuussa. Syksyllä Roinaralli kiertää Orimattilan Artjärvellä, Pukkilassa, Myrskylässä, Hollolan Hämeenkoskella ja Kärkölässä.

Lajitteluohjeet

PHJ Roinaralli

KÄRKÖLÄN PYSÄKIT:

 • 16.00 – 16.30 Lappila, Lappilinnantie 3, Lappilinna
 • 17.00 – 17.30 Marttila, Marttilantie 161, Marttilan Majakka
 • 18.00 – 18.30 Kirkonkylä, Kirkkotie 7, kirkon p-alue
 • 19.00 – 20.00 Järvelä, Peltotie 2, Neste Järvelä

Roinarallin muistilista

 • Tule ajoissa paikalle, huomioi auton pysähdys- ja poistumisaika.
 • Roinaralli ottaa maksutta vastaan pieniä eriä (50 kg ja 50 l) kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Metallinkeräysautoon voi tuoda isot ja pienet metallijätteet ja sähkölaitteiden keräysautoon kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.
 • Mitään jätteitä ei saa jättää etukäteen keräyspaikalle, vaan ne on itse luovutettava kuljettajalle.
 • Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit, liimat, lakat, liuottimet, puunsuoja-aineet, öljynsuodattimet, öljyt, iskunvaimentimet, paristot, akut (ei isoja litiumakkuja), jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, moottorinpesunesteet, loisteputket, energiansäästölamput, torjunta-aineet, voimakkaat puhdistusaineet jne.
 • Palauta vaaralliset jätteet aina alkuperäisissä pakkauksissaan, jos mahdollista.
 • Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita. Näissä tapauksissa ota yhteys poliisiin. Ilotulitteet tulee toimittaa niiden myyntipisteeseen/maahantuojalle. Nestekaasupullot otetaan vastaan useissa niiden myyntipisteissä. Muut kaasupullot ottaa vastaan kaasuntoimittaja. Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota myöskään yli puolen kilon painoisia litiumakkuja. Niiden vastaanotosta vastaa maahantuoja.
 • Roinaralli ei ota vastaan kestopuujätettä eikä lääkejätteitä. Kestopuu otetaan vastaan Kujalan jätekeskuksessa ja jäteasemilla. Apteekit vastaanottavat käytöstä poistetut lääkkeet ja elohopeakuumemittarit.