Valitse sivu

RAKSA-messuilla esillä elinvoimainen ja positiivinen kunta

Kärkölän kunta myy kaavoitettuja omakotitontteja edulliseen hintaan kunnan keskustaajamasta Järvelästä sekä Lappilan kylästä ja Kirkonkylästä, jotka kumpikin ovat vain muutaman kilometrin etäisyydellä kuntakeskuksesta.

Vertailuna hintatasoon pääkaupunkiseudun kehyskunnissa 1.000 m2:n tontti maksaa Tilastokeskuksen tilastoihin perustuen keskimäärin 48.000 euroa. Kärkölässä saat puolet pienemmällä sijoituksella halutessasi 4.000 m2 tontin, kunnallistekniikan ja valokuidun. Myös yksityiset maanomistajat myyvät haja-asutusalueen tontteja ja osayleiskaavalla on turvattu rakentamismahdollisuudet kylätaajamiin. Esimerkiksi Etelä-Kärkölässä Marttilan kylässä on yksityisillä myytäviä tontteja lähellä Orimattilan Hennan lähijuna-asemaa ja Helsingin moottoritietä.

Kunnan tonteilla ei ole erillistä hakuaikaa, niitä voi ostaa milloin vain ja tontin voi varata ilman erillistä varausmaksua. Kunnan rakennusvalvonta toimii asiakaslähtöisesti ja tukee jokaista luvanhakijaa unelmakotinsa rakentamisessa. Kunnan omakotitontin voi myös vuokrata; kolmena ensimmäisenä vuotena vuosivuokra on vain 100 €. Tämän jälkeen vuosivuokra on 6 % tontin myyntihinnasta. Vuokratontin voi halutessaan lunastaa itselleen milloin vain.

VALKINRANTA – unelmakoti järvenrannalla

Kärkölän kunta on aloittanut omistamiensa Valkjärven maa-alueiden kaavoittamisen asuinkäyttöön vuonna 2019. Valkjärvi sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Järvelän kuntakeskuksen palveluista ja lähijuna-asemasta. Kuntalaiset on kutsuttu suunnittelemaan uutta asuinaluetta. Haluatko asua järven rannalla, josta pääsee 5 minuutissa päiväkotiin, kouluun, kauppaan, junalle, kuntosalille, uimahalliin ja leffaan sekä 20 minuutissa junalla Lahteen ja tunnissa autolla Pasilaan?

VANHAPAPPILA – tilaa asua ja harrastaa

Alueella on 7 tonttia, joille voi rakentaa omakotitalon lisäksi halutessasi oman tallin ja muita tiloja. Kooltaan alueen tontit ovat 2 500 – 5 000 neliötä. Lisäksi alueella on 10 omakotitalotonttia ilman tallinrakennusoikeutta. Osa kaava-alueen tonteista on yksityisessä omistuksessa. Vanhapappilan alue sijaitsee kauniisti kumpuilevalla alueella lähellä palveluita kuntakeskuksen ja kirkonkylän puolivälissä. Molempiin suuntiin pääset kulkemaan myös turvallisesti pyörätietä.

 • Tonttien määrä: 9 ok-tonttia, joista 7 tallinrakennusoikeudella. Lisäksi alueella on myynnissä 8 yksityisten maanomistajien ok-tonttia.
 • Tonttien koko: 1 500–4 900 m2
 • Myyntihinta: 2,50 €/m2 (kunnan omistamat tontit)

HÄHKÄJÄRVENTIE/JÄRVELÄ – omaa rauhaa kävelymatkan päässä palveluista

Hähkäjärventien alue on rauhallinen pieni alue palveluiden tuntumassa. Kunnan palvelut ja kaupat ovat kävelymatkan päässä. Maastoltaan alue on rehevää puistomaista metsää, jota reunustaa soraharjut.  Päiväkoti on kilometrin päässä ja kesällä 2019 valmistuva uusi puukoulu on noin kahden kilometrin päässä.

 • Tonttien määrä: vapaana 8 tonttia
 • Tonttien koko 1 700–2 200 m2
 • Myyntihinta 9 €/m2

SOPUKKA/KÄRKÖLÄN KIRKONKYLÄ – luonto ja puistoalue lähellä

Idyllisen Kärkölän kirkonkylässä sijaitseva Sopukan alue on tyylikäs ja rauhallinen kokonaisuus. Aluetta ympäröivät hyvät ja monipuoliset ulkoilumaastot. Sopukan maasto on enimmäkseen kuivaa mäntykangasta ja osittain sekametsää. Kirkonkylästä Järvelään on rakennettu turvallinen pyörätie.

 • Tonttien määrä: vapaana 14 tonttia
 • Tonttien koko: 1 100–1 500 m2
 • Myyntihinta: 7,40 €/m2

LOUHIVAARA/LAPPILA – etätyöläisen unelmakoti, valokuitu ja lähijunalle kävelymatka

Louhivaara on uudehko kaava-alue Lappilan kylässä. Mäen päältä aukeavat upeat näköalat. Etäisyys Kärkölän keskustaajamaan Järvelään on noin 6 km. Louhivaarasta on matkaa Lappilan lähijunien asemalle noin kilometri. Asemalta pääsee 5 minuutissa kuntakeskukseen, 20 minuutissa Lahteen ja Riihimäelle sekä hieman yli tunnissa pääkaupunkiseudulle.

 • Tonttien määrä: vapaana 19 tonttia
 • Tonttien koko: 1 200–5 600 m2
 • Myyntihinta: 4,00 – 8,00 €/m2

kuva raksa-messuitaKAIJANKARI/JÄRVELÄ – uusi puukoulu valmistuu kävelymatkan päähän

Kaijankarin rauhallinen alue sijaitsee Järvelän länsiosassa. Kalaisa Valkjärvi sijaitsee Riihimäentien toisella puolen lyhyen kävelymatkan päässä. Maapohja on tasaista entistä peltoa, jossa kasvaa koivikko. Etäisyys Kärkölän kuntakeskuksen Järvelän kaupoille ja lähijunan asemalle on noin 2 km.

 • Tonttien määrä: vapaana 17 tonttia
 • Tonttien koko: 1 200–2 600 m2
 • Myyntihinta: 10,50 €/m2

Lisätietoja: tekninen johtaja Ville Partio, 044 770 2226, ville.partio(a)karkola.fi