Valitse sivu

kiinteistön kuntotutkimukset

Sisäilmatalo Kärki OyKärkölän kunta tilasi Kärkölän Yhtenäiskoulun rakentamissuunnitteluun liittyen vuoden 2017 syksyllä Opintien koulukiinteistöstä riskirakennekartoituksen. Tehdyn kartoituksen tuloksiin pohjautuen Kärkölän kunta päätti tilata rakenneteknisiä kuntotutkimuksia, jonka Sisäilmatalo Kärki Oy on suorittanut suunnitelman mukaisesti Opintien koulukiinteistössä kesän 2018 aikana.

Lisäksi Kärkölän kunta on tilannut Sisäilmatalo Kärki Oy:ltä sisäilman olosuhdemittauksia, jotka tehdään viikkojen 36-38/2018 aikana. Tehdyt rakennustekniset tutkimukset ja tehtävät olosuhdemittaukset antavat tietoa Opintien koulukiinteistön teknisestä kunnosta, käyttöiästä ja mikrobiologisesta kunnosta sekä sisäilmaolosuhteista.

Sisäilmatalo Kärki Oy on ilmoittanut, että tutkimusraportti valmistuu viikon 40/2018 aikana ja se käsitellään sisäilmatyöryhmässä. Tutkimustuloksista ja jatkotoimenpiteistä pidetään avoin tiedotustilaisuus viikolla 41/2018. Tiedotustilaisuuden tarkka ajankohta ja paikka ilmoitetaan syyskuun 2018 aikana kunnan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla sekä Kärkölän yhtenäiskoulun oppilaiden vanhemmille sekä henkilökunnalle Wilma-viestinä.

Sisäilmatalo Kärki Oy on esitellyt viranomaisvalmisteluun liittyen alustavia tutkimustuloksia terveysviranomaisten ohjauksessa Kärkölän kunnan teknisen toimelle, jotta tiedottaminen ja jatkotoimenpiteiden suunnittelu on voitu käynnistää jo ennen tutkimusraportin valmistumista. Koulun lukuvuoden aikana mahdollisesti tehtävistä opetus- ja tilajärjestelyistä tiedotetaan erikseen.

Kärkölän yhtenäiskoulun suunnittelu- ja rakentamistoimikunta on edennyt vaiheittain rakennettavan uuden koulun hankesuunnittelussa suunnitellun aikataulun ja kunnanvaltuuston päätösten mukaisesti.

Lisätietoja:

Kärkölän kunta
pormestari Markku Koskinen, 045 1604 164, markku.koskinen[at]karkola.fi
kunnaninsinööri Pertti Sallila, 044 770 2225, pertti.sallila[at]karkola.fi

Sisäilmatalo Kärki Oy
asiantuntija Miikka Kronqvist (lomalla 1.10.2018 saakka)
050 464 1912, miikka.kronqvist[at]sisailmatalo.fi