Valitse sivu

hyvinvoinnin merkeissä

hyvinvointimessutKärkölän Yhtenäiskoulun Opintien toimipisteellä järjestettiin keskiviikkona 30.5. Hyvinvointimessut jo kolmatta kertaa. Vuosittain järjestettävä tapahtuma on suunnattu 5-9-luokkalaisille ja siihen osallistutaan koulupäivän aikana. Oppilaat voivat liikkua esittelypisteiden välillä vapaasti omien kiinnostustensa mukaan, pisteitä on sekä ulkona että sisällä.

Menossa olivat mukana kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori, nuorisotoimi/etsivä nuorisotyö, kirjasto, Liikenneturva & Ramboll, kappeliseurakunta, hyvinvointikoordinaattori, apteekki, kunnan ruokapalvelut, koululiikuttaja ja partio. Messuilla on mukana myös paikallinen hyvinvointiyrittäjä, tänä vuonna vuorossa oli Kuntosali Ruuti.

Vaikka yksi messujen keskeisistä teemoista on nuorten päihteiden käytön ennaltaehkäisy, ei tarkoituksena ole tehdä valistavaa päihdetyötä vaan tarjota nuorille vaihtoehtoja oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen mm. harrastusten kautta. Tapahtumaan kutsutaan kaikki paikalliset harrastus- ja urheiluseurat. Toiminnalliset pisteet ovat aina suosittuja ja tänäkin vuonna ne keräsivät suurta suosiota. Messuilla oli muutoinkin hyvä ja innostunut tunnelma.

Toinen kantava teema on yhteisöllisyyden vahvistaminen ja yhdessä tekeminen. Selvin päin kesään -kampanjan innoittamana kerättiin nuorten ideoita ja vaihtoehtoisia tapoja viettää koulun päättäjäisiä ja kesää ilman päihteitä ja Unelmia ja haaveita -seinälle sai kirjata omia ajatuksiaan.

Tapahtuma on etsivän nuorisotyön koordinoima.

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla