Valitse sivu

Kantamo Oy aloittaa toiminnan 1.3.

Kärkölän kunta on vuokrannut vanhainkotikiinteistön uudelle yrittäjälle

Jukka Koponen ja Juha RantanenKärkölän kunta ja Kantamo Oy ovat allekirjoittaneet 10.1.2018 vuokrasopimuksen, jolla Kantamo Oy:n vuokraa Kototien vanhainkotikiinteistön 15 vuodeksi. Kantamo Oy on uusi hoiva-alan yritys, jonka toiminta-ajatuksena on tuottaa Minnesota-menetelmällä päihderiippuvaisten kuntoutuspalveluja. Kantamon liiketoiminta kiinteistössä alkaa 1.3.2018 ja sopimukseen perustuen tilojen käyttö laajenee koko kiinteistöä hyödyntäväksi vuoden 2019 aikana. Tämän sopimuksen myötä Kärkölään saadaan uusi kasvuyritys, joka työllistää palvelukseensa hoiva-alan ammattilaisia. Lisäksi yritys hankkii ostopalveluina kunnassa toimivilta yrityksiltä ruoka-, majoitus- ja siivouspalveluja.

Kuvassa sopimuksen allekirjoittajat: Jukka Koponen, Kärkölän kunta ja Juha Rantanen, Kantamo Oy

Lisätietoja:
Kärkölän kunta: Markku Koskinen, pormestari, 045 160 4164
Kantamo Oy: Mika Kananen, toimitusjohtaja, 09 3611 9880, www.kantamo.fi


Kantamo Oy:n tiedote

Tavoitteena täysraittius ja läheisten hyvinvointi – Kärkölään uusi päihdeongelmien hoitoyhtiö

Suomessa on arviolta noin 400 000 alkoholistia, joista valtaosa on työelämässä. Alkoholistit ovat päihteiden ongelmakäyttäjistä määrällisesti suurin ryhmä.

Uusi päihdeongelmien hoitoyhtiö Kantamo Oy aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa ja ottaa potilaita vastaan maaliskuusta alkaen uudessa Kärkölään sijoittuvassa hoitolaitoksessa. Hoitolaitos toimii vuonna 2017 suljetun vanhainkodin kiinteistössä, johon yhtiö on tehnyt kunnan kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen.

Toiminnasta vastaa osaava hoitotiimi, jolla on useiden vuosien kokemus vaativasta päihdeterapiasta. Toimintaa johtaa päihdeterapeuttina itsekin toiminut Mika Kananen.

Kantamo ei hoida vain päihderiippuvaista – myös läheisten toipumiseen kiinnitetään huomiota

Kantamon hoito perustuu nk. Minnesota-menetelmään, jolla on saavutettu maailmanlaajuisesti erinomaisia hoitotuloksia. Ruotsissa se on jo yleisin päihdeongelmien hoitomuoto.

Hoidon tavoitteena on, että potilas lopettaa päihteiden käytön täysin. Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan noin 70 prosenttia Minnesota-hoidon käyneistä potilaista on pysyvästi raitistunut.

Minnesota-hoito ei lähesty päihderiippuvuutta vain yksilön ongelmana. Lähtökohtana on, että alkoholismi on koko perhettä koskeva sairaus. Tämä tarkoittaa, että läheisten toipumiseen kiinnitetään huomiota. Läheiset ovat tiiviisti mukana myös tietyissä hoitotapahtumissa.

– Tuntuu aivan mahtavalta perustaa uusi hoitolaitos upean tiimin kanssa. Yhdessä voimme auttaa päihdeongelmaisia parempaan elämään ja auttaa myös läheisiä toipumaan pitkäaikaisista vaikeuksistaan. Läheiset ovat yhtä lailla hyvän hoidon tarpeessa kuin itse alkoholistitkin, sanoo Mika Kananen.

Alkoholiriippuvuus on läsnä lähes jokaisessa suomalaisessa yrityksessä

Kantamo tarjoaa palvelujaan yksityisille ihmisille, kunnille sekä yrityksille. Yrityksille suoraan tarjottava päihdeterapiapalvelu on yleistynyt esimerkiksi Ruotsissa, jossa yritykset ovat ottaneet entistä enemmän vastuuta työntekijöidensä päihdeongelman hoitamisesta. Alkoholistien merkittävä määrä Suomessa viittaa siihen, että alkoholiriippuvuus on läsnä lähes jokaisessa suomalaisessa yrityksessä. Tehokkaan hoidon järjestäminen on paitsi vastuullista toimintaa myös taloudelliselta kannalta merkittävä kysymys.

Kantamon tarkoituksena on laajentaa toimintaansa avaamalla toinen hoitoyksikkö Kärkölään vuoden 2019 aikana. Kärkölän jälkeen tarkoituksena on laajentaa yhtiön toiminta valtakunnalliseksi.

Yhtiön toiminnan taustalla ja tukena on ryhmä kokeneita yritysjohtajia, jotka vastaavat yhtiön toiminnan ammattimaisesta johtamisesta sekä tarvittavan rahoituksen järjestämisestä.

Lisätietoja: Mika Kananen, 09 3611 9880