Valitse sivu

Koskisen vaneritehtaalla Järvelässä on päässyt fenolihartsia tehdasalueen prosessi- ja käyttövesiputkistoon, ja tästä johtuen Koskisen Oy:n Tehdastien alueella vettä ei voi käyttää juomavedeksi tai peseytymiseen. Asiaa selvitetään parhaillaan terveysviranomaisten kanssa.

Vahinko havaittiin viime yönä, ja veden käyttö juomavedeksi sekä peseytymiseen keskeytettiin välittömästi. Fenolihartsi pääsi prosessi- ja käyttövesiputkistoon, kun jatkoslinjan takaiskuventtiili oli pettänyt. Tehdasalueen vesijärjestelmä on suljettu ja leviämisvaaraa tehdasalueen ulkopuolelle ei ole olemassa.

Kyseessä olevalla aineella voi olla vaikutuksia terveyteen. Veden käyttö talousvedeksi keskeytettiin välittömästi ja ihmisiä on ohjeistettu olemaan yhteydessä lääkäriin, mikäli he havaitsevat oireita.

Asiaa selvitetään parhaillaan terveysviranomaisten kanssa ja asiasta tiedotetaan lisää selvitysten jälkeen.

Lisätietoja asiasta antaa Koskisen Oy:n turvallisuusasioista vastaava johtaja Markku Lähteenmäki, puh 040 553 4324.