Valitse sivu

Tule mukaan!

kinkeritKesäkuussa aloitettu digikinkeritoiminta on saanut mukaan koko ajan uusia digilukutaidon opiskelusta kiinnostuneita kuntalaisia. Kunnanhallituksen päätöksellä kunta järjestää toimintaa ainakin 8.12.2017 asti.

Tabletin käyttöön ja sähköiseen asiointiin keskittyneet kinkerit pidetään joka perjantai kunnanvirastolla klo 9.30–11.30. Älypuhelimen käyttöön keskittyneet kinkerit ovat kunnanvirastolla tiistaisin klo 13.00–15.00. Kinkereille ovat kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleita. Lisää tietoa hankkeesta ja sähköisistä palveluista löydät netistä hankkeen omalta sivulta: www.karkoladigi.fi.

Viime viikkoina kunnanviraston digikinkereille – eli yhteisiin digilukutaidon opetuksen tilaisuuksiin – on tullut 35–40 henkeä joka perjantai. Osallistujien mielestä on erityisen hienoa saada opetella tätä tärkeää kansalaistaitoa yhdessä. Iloinen puheensorina onkin täyttänyt kunnanviraston kahvion joka kerta. Jo hieman enemmän laitteiden käyttöä osaavat tukevat aktiivisesti vasta-alkajia – naapuri naapuria, ystävä ystävää.

Älypuhelimesta on tulossa koko ajan tärkeämpi väline aivan arkisissa asioissa kuten maksamisessa ja matkalippujen korvaajana. Tästä syystä aloitimme tällä viikolla erilliset älypuhelin-kinkerit. Tiistaina paikalle saapui 16 innokasta opiskelijaa. Osalla oli mukana omat älypuhelimet. 12 kokeilijaa otti toimintavalmiin ja helppokäyttöiseksi valmistellun puhelimen ohjeineen mukaansa kotiin. Myös älypuhelimien kokeileminen on osa hanketta ja osallistujille maksuton.

Jos lähipiirissäsi on ihmisiä, jotka hyötyisivät digilukutaidon opettelusta tabletin avulla tai älypuhelimen hyödyllisiin ominaisuuksiin tutustumisesta, vie viestiä eteenpäin. Vasta-alkajat, ja osaavammatkin, ovat joka kerta tervetulleita mukaan digikinkereille – opettelemaan erillisessä ryhmässä alkeita ja kuulemaan yhteisessä osuudessa päivän aiheesta. Liikuntarajoitteiset saavat opastusta ja laitteen kokeiluun suoraan kotiinsa, jos yhteisille kinkereille tuleminen on vaikeaa.

Digikinkereitä toivotaan järjestettävän myös Kärkölän eri kylillä, lähellä ihmisiä – kylätaloilla, kouluissa tai asukkaiden kotona. Jos olet kiinnostunut kutsumaan kokoon kinkerit omassa yhteisössäsi, ole yhteydessä hankkeen toteuttajaan, Marko Torppalaan (044 970 6463). Hanke tarjoaa kyläkinkereillä kahvit ja leivonnaiset.

Tule mukaan! Pistetään yhdessä Kärkölä digitaalisen Suomen kartalle ja luodaan samalla pohjaa tulevaisuuden palveluille sekä Kärkölän elinvoimaa vahvistaville digikehityshankkeille.

Lisätietoja:
Petra Nevalainen, 044 770 2212, petra.nevalainen(a)karkola.fi
Marko Torppala, 044 970 6463, marko.torppala(a)linkkitiimi.fi