Valitse sivu

Teemapäivä innostaa työpaikkoja pohtimaan savuttomuutta

Savuton Suomi -päivää vietetään 31. toukokuuta. Teemapäivä innostaa työpaikkoja pohtimaan savuttomuutta: Pitäisikö työpaikkamme olla savuton? Mitä hyötyä siitä on työantajalle ja työntekijöille? Millaisia haasteita voimme odottaa? Miten pääsisimme alkuun savuttomuuden edistämisessä  Lue lisää

SAVUTON KÄRKÖLÄ

savuton alueSuomen tupakkalainsäädännön keskeisenä tavoitteena on vähentää tupakointia ja tupakasta johtuvia terveyshaittoja. Lailla halutaan myös suojella uusia sukupolvia tupakalta ja taata, ettei kukaan vastoin tahtoaan altistu tupakansavulle. Savuton hengitysilma on jokaisen suomalaisen perusoikeus.

Järvelän keskustassa Opintien koulu, uimahalli, urheilukenttä, kunnan varikko, terveysasema, Oivan työpaja, kirjasto, nuorisotalo ja kunnanvirasto muodostavat alueen, jonka sisällä tupakkalain perusteella on vain pieniä alueita, joilla tupakointi olisi sallittua. Tästä syystä Kärkölän kunnanvaltuusto on päättänyt kannustaa tupakoinnin lopettamista ja suojella tupakoimattomia, varsinkin lapsia ja nuoria tupakan savulta ja hajulta tekemällä alueesta täysin savuttoman. Klikkaa kuva suuremmaksi.

  • Tupakointi on kielletty kaikkialla kunnan omistamissa ja hallinnoimissa sisätiloissa.
  • Tupakointi on kielletty päiväkotien, oppilaitosten, nuorten harrastetiloissa, ja niiden yhteydessä olevilla pihoilla, leikkipuistoissa ja liikuntapaikoilla, mukaan lukien urheilupaikkojen katsomot, sekä Huovilan puiston, eikä niille ole järjestetty tupakointipaikkoja.
  • Tupakkatuotteita ei myydä kunnan omistamissa ja hallinnoimissa tiloissa.
  • Mahdolliset aikuisten käyttämät tupakointipaikat on sijoitettu vähemmän näkyvästi ulos niin, ettei tupakansavu pääse kulkeutumaan ulkoa savuttomiin sisätiloihin.
  • Kunnan henkilökunnan virallisten taukojen ulkopuolella tapahtuvaa tupakointia ei lasketa työajaksi.
  • Tupakoivia työntekijöitä tuetaan tupakoinnin lopettamisessa.
  • Kunnan edustus- ja muut tilaisuudet ovat savuttomia.
  • Ilmoitus savuttomuudesta on näkyvillä sitä koskevilla kiinteistöillä ja alueilla. Työnhakuilmoituksissa kerrotaan työpaikan olevan savuton.
  • Kärkölän kunnan työntekijöiden, työharjoittelijoiden ym. tupakointi on kielletty työaikana.