Valitse sivu

Ympäristöviikon asukastapahtumissa jäteasemilla kannustetaan jätteiden vähentämiseen ja parempaan lajitteluun

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) järjestää syyskuussa 19. syyskuuta alkavalla Ympäristöviikolla toimialueen asukkaille suunnatut Luukuta Oikein –tapahtumat kaikilla seitsemällä jäteasemallaan.

Tapahtumien tavoitteena on edistää parempaa lajittelua ja jätteen vähentämistä. Vaikka Päijät-Hämeessä asumisesta syntyvän jätteen hyödyntämisaste on merkittävän korkea, jopa 92 %, ohjautuu sekajätteeseen edelleen paljon hyödyntämiskelpoista jätettä.

-Luukuta Oikein on neuvontatapahtuma, jolla haluamme innostaa toimialueemme asukkaita lajittelemaan jätteensä vielä nykyistäkin paremmin ja tehokkaammin, kertoo PHJ:n asukaspalvelupäällikkö Päivi Rahkonen.

-Tapahtumassa on tarjolla lajitteluneuvontaa ja jätteiden lajitteluapua. Neuvojiltamme voi kysellä, miten kodin jätteet tulisi lajitella oikein. Neuvojat myös kertovat eri jätelajien hyödyntämisestä, jatkaa Rahkonen.

Luukuta Oikein-tapahtumissa asukkaiden tuoma energiajäte ja huonekalut otetaan vastaan maksutta ja ohjelmassa on myös arvontaa ja kahvitarjoilu. Jokainen kävijä saa mukaansa näppärän lajittelukassin.

PHJ:n toimialueen seitsemän jäteaseman palveluja käytti vuonna 2015 noin 131 600 asiakasta, joista yli puolet kävi Lahden jäteasema Pillerillä.

Lahden jäteasema Pillerin tapahtuman yhteydessä peräkonttikirppis, jätekeskusalueen kiertoajeluja sekä kierrätys- ja uusiotuotteiden myyntipiste

Lahden jäteasema Pillerin tapahtuman yhteydessä perjantaina 23.9. järjestetään peräkonttikirppis klo 16-19. Peräkonttikirppis on tarkoitettu kotitalouksille ja myytävän tavaran tulee olla ns. kirpputoritavaraa. Paikkaa ei tarvitse varata etukäteen, vaan paikat annetaan saapumisjärjestyksessä klo 15 alkaen. PHJ tarjoaa kirppispaikan.

Jäteasema Pillerin tapahtumassa vierailijat pääsevät tutustumaan Kujalan jätekeskusalueeseen tasatunnin starttaavan Pikku Paksu -junan kyydissä. Kiertoajelulla jätteiden käsittelyn asiantuntijat kertovat nykypäivän jätteenkäsittelystä ja jätteiden hyödyntämisestä. Kierrokset alkavat klo 12.

Tapahtumassa on mukana myös Lahden Työn Paikka Oy, jonka jäteasema Pillerin yhteydessä sijaitsevaan KierrätysPaikkaan kävijät pääsevät tutustumaan. KierrätysPaikka on ehjän, puhtaan ja käyttökelpoisen tavaran kierrätyspiste. Kierrätyskeskus Patinan teltalla on myynnissä kierrätystuotteita ja omalla pajalla tehtyjä uusiotuotteita. Teltalla esitellään Patinan ja Lahden Työn Paikan Oy:n palveluita.

Luukuta Oikein –tapahtumien aikataulut ja tapahtumapaikat:

  • maanantai 19.9.2016 klo 12-18 Hollolan jäteasema, Riihimäentie 98
  • tiistai 20.9.2016 klo 12-18 Orimattilan jäteasema, Topintie 5a
  • keskiviikko 21.9.2016 klo 12-18 Heinolan jäteasema, Pikijärventie 167
  • torstai 22.9.2016 klo 12-18 Asikkalan jäteasema, Konkosentie 4
  • perjantai 23.9.2016 klo 12-19 Lahden jäteasema Pilleri, Kujalan jätekeskus, Sapelikatu 7
  • lauantai 24.9.2016 klo 10-13 Padasjoen jäteasema, Taulun teollisuusalue, Sähkötie 5
  • lauantai 24.9.2016 klo 10-13 Sysmän jäteasema, Koskueentie 7c

Lue lisää