Valitse sivu

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita kerätään kiertäviin keräysautoihin touko-kesäkuun aikana.

Keräysautot kulkevat seuraavasti:

Lahti 3.-12.5., Heinola 17.5. ja 18.5., Pukkila 19.5., Myrskylä 24.5., Orimattila 25.5. ja 9.6., Kärkölä 26.5., Asikkala 31.5., Hollola 1.6. ja 2.6., Sysmä 7.6., Padasjoki 8.6., Nastola 14.6. ja Hämeenkoski 15.6.

Pysähdyspaikat ja tarkka aikataulu löytyvät PHJ:n kotisivuilta, kotiin jaetusta Lokki-kalenterista sekä osoitteesta www.kierrätys.info.

Keräysautoon otetaan maksutta vastaan pieneriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä; 50 kg ja 50 litraa, kuten maalit, liimat, lakat, liuottimet, puunsuoja-aineet, öljyt, öljynsuodattimet, iskunvaimentimet, akut, paristot, jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, loisteputket, energiansäästölamput jne.

Metalliromun keräysautoon voi tuoda maksutta sekä isot että pienet metallijätteet, esim. polkupyörät, kaasu- ja hiiligrillit, kattopellit, tikkaat, pakoputket, moottorit, vanteet, kattilat, pannut ja tyhjät maalipurkit.

Sähkölaitteiden keräysautoon otetaan maksutta vastaan kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet, esim. kylmälaitteet, hellat, pesukoneet, televisiot, tietokoneet, kahvinkeittimet, valaisimet jne.

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä voi viedä maksutta ympäri vuoden myös alueen seitsemälle jäteasemalle sekä neljään vaarallisten jätteiden keräyskonttiin. Kotitalouksien lääkejätteet otetaan vastaan maksutta kaikissa apteekeissa.

Kotinurkista kertyy satoja tonneja vaarallista jätettä

Viime vuonna vaarallista jätettä kertyi Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n alueen asukkailta runsaat 468 tonnia, n. 2,3 kg/asukas/vuosi. Tämä luku sisältää jäteasemilla, keräyskonteilla, kiertävillä keräyksillä sekä apteekeissa vastaanotetut vaaralliset jätteet. Kiertävillä keräyksillä kertyi yhteensä 56 tonnia vaarallista jätettä.

Kiertävä Roinaralli-keräys on yksi ekomaksulla katettavista Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n asukaspalveluista.