Valitse sivu

palvelualuePäijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) lopettaa vuoden vaihteessa jätepäivystyspalvelunsa.  Jätepäivystys on kiertänyt viikoittain Orimattilan Artjärvellä, Hämeenkoskella, Kärkölässä, Myrskylässä ja Pukkilassa vastaanottaen asukkaiden energia- ja sekajätettä, pieniä sähkölaitteita, loisteputkia ja energiasäästölamppuja.

– Kiertävä jätepäivystys lakkautetaan, koska sen käyttöaste on jo vuosia ollut hyvin pieni ja se on palvellut vain marginaalista osaa toimialueemme asukkaista, kertoo asukaspalvelupäällikkö Päivi Rahkonen.

– Ensi vuoden alusta parannamme jätehuollon asukaspalveluita lisäämällä seitsemän jäteasemamme lauantaiaukioloja ja tähän parannukseen keskitetään myös aiemmin jätepäivystykseen käytetyt resurssit, jatkaa Rahkonen.

– Lahden jäteasema Pilleri, joka palvelee vuosittain lähes 63 000 asiakasta, on jatkossa avoinna myös lauantaisin vuoden ympäri. Muut jäteasemat ovat avoinna lauantaisin jäteasemasta riippuen joko vuoden ympäri tai kesäaikaan. Asiakkaamme ovat toivoneet lauantain aukioloja jo vuosikausia. Nyt voimme iloksemme toteuttaa asiakkaiden toiveet.

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n palveluverkosto toimii seitsemällä palvelualueella, joista jokaisessa jäteasema palvelee toimialueen asukkaita ja vapaa-ajanasukkaita kuntarajoista riippumatta. Jäteasemat sijaitsevat Lahden Kujalassa (jäteasema Pilleri), Asikkalassa, Hollolassa, Heinolassa, Orimattilassa, Padasjoella ja Sysmässä.

Lisätietoja: asukaspalvelupäällikkö Päivi Rahkonen, puh. 0500 980 175

Karttakuva: Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n palvelualueet vuoden 2016 alusta.

 

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) on vuonna 1993 perustettu, 12 kunnan omistama osakeyhtiö, joka vastaa omistajakuntiensa yhdyskuntajätehuollon palvelutehtävistä. Lakisääteistä toimintaa tuetaan markkinaehtoisella toiminnalla. Yhtiö kuuluu Lahden kaupunkikonserniin. PHJ:n tärkein toimipiste on monipuolinen ja edistyksellinen Kujalan jätekeskus Lahdessa. PHJ:n toimialueella yhdyskuntajätteen hyödyntämisaste on yli 90 %, mikä on huipputasoa Suomessa ja Euroopassa.