Valitse sivu

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetusjärjestelmät

29 huhtikuun 17:00 - 18:00

Millainen on vakituisten ja vapaa-ajan kiinteistöjen saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetuksien tilanne tällä hetkellä? Mitä käytännössä tarkoittaisi, jos kunta eli Salpakierto järjestäsi asukkaiden saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetukset? Nämä ja paljon muuta selviää asukaswebinaarissa.

Tervetuloa mukaan Lahden seudun jätehuoltoviranomaisen järjestämään asukaswebinaariin, jossa esitellään jätehuoltoviranomaisen tekemää saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetusjärjestelmäselvitystä. Saostus- ja umpisäiliölietteen asukaswebinaari järjestetään verkossa Teams-alustalla maanantaina 29.4.2024 klo 17–18. Liity mukaan tästä Teams-linkistä. Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa kuulolle!

Ohjelma:

  • Saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmäselvitys, jätehuoltopäällikkö Tiia Yrjölä, Lahden seudun jätehuoltoviranomainen
  • Saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetus kunnan järjestämänä, toimitusjohtaja Johanna Rusanen, Salpakierto Oy

Saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmätarkastelu

Saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetus tulee jätelain mukaan järjestää ensisijaisesti kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Kuljetus voidaan järjestää kiinteistön haltijan kilpailuttamana, jos jätelain 37§ 1 momentin ehdot täyttyvät. Saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmäselvityksessä on selvitetty täyttyvätkö jätelain 37§ 1 momentin edellytykset kiinteistönhalijan järjestämälle jätteenkuljetukselle vai siirrytäänkö kunnan järjestämään lietteen kuljetukseen. Selvityksen mukaan jätelain ehdot kiinteistön haltijan järjestämälle jätteenkuljetukselle eivät täyty, ja saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetuksessa tulee siirtyä kunnan eli Salpakierto Oy:n järjestämään kuljetukseen koko Lahden seudun jätelautakunnan toimialueella: Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Myrskylässä, Orimattilassa, Padasjoella ja Pukkilassa.

Kuulutusaikana voit antaa mielipiteen

Lahden seudun jätelautakunta päätti kokouksessaan 18.4.2024, että saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmäselvitys lähetetään lausunnoille ja asetetaan kuultavaksi. Kuulutusaikana 22.4.2024-10.5.2024 voit antaa mielipiteen saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmäpäätöksestä kuulutuksessa annetun ohjeen mukaisesti. Kuulutusmateriaali on julkisesti nähtävillä 22.4.2024-10.5.2024 Lahden seudun jätelautakunnan kuntien tietoverkoissa.

Kuljetusjärjestelmästä päätetään syksyllä 2024

Lahden seudun jätelautakunta päättää saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetusjärjestelmästä myöhemmin vuoden 2024 aikana. Päätös koskee koko Lahden seudun jätelautakunnan toimialuetta, johon kuuluvat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Tiedot

Päivämäärä:
29 huhtikuun
Aika:
17:00 - 18:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Teams-webinaari

Järjestäjä

Lahden seudun jätehuoltoviranomainen
Sähköposti
jatehuoltoviranomainen@lahti.fi