Valitse sivu

Mitä kaikkea maatiloilla tullaan tekemään tulevaisuudessa? Mihin suuntaan maatilat ja maatalous kehittyvät?

Maatiloilla tehdään jo erilaisia toimia ilmaston hyväksi, kuten uudistava viljely, energiatehokkuus ja uusiutuvan energian tuottaminen. Suomalainen ilmastoystävällinen ruoantuotanto on mahdollisuus, tuotetaan energia- ja materiaalitehokkaasti päästöjä pienentäen. Kestävän tuotannon lisäksi, kotimainen ja paikallinen ruoka tuo turvaa – omavaraisuus ja huoltovarmuus korostuvat, kun maailmalla myllertää.

Monimuotoinen ja uudistuva ote ovat tätä päivää ja tulevaisuutta. Monipuolinen toiminta jakaa riskejä ja auttaa selviytymään erilaisista haasteista. Tule kuulemaan kiinnostavista esimerkeistä; monimuotoisesta toiminnasta maatiloilla, uudistavasta viljelystä sekä energia-asioista. Avauspuheen pitää MTK Hämeen toiminnanjohtaja Päivi Rönni.

Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 8.3. tällä linkillä, niin osaamme mitoittaa tarjoilut, kiitos.

Paikka: Lehmonkärki, Lehmonkärjentie 180, 17320 Asikkala

Aika: 23.3.2023 klo 14–17

Ohjelma

  • Kahvit
  • Avauspuhe Päivi Rönni, MTK Häme
  • Yhteisölliset ratkaisut maatilojen uudistamisessa, Mikko Niipala, Niipalan tila
  • Uudistava viljely & e-opisto, Baltic Sea Action Group
  • Uudistava viljely käytännössä, Ilpo Markkola, Haapamäen tila
  • ProAgrian hiililaskuri, Pekka Terhemaa, ProAgria
  • Maatilojen energiaratkaisut, energiasuunnitelmat ja -tuet, Jonna Nygård, ProAgria
  • Keskustelua pienryhmissä ja verkostoitumista

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille maaseudun toimijoille. Tilaisuuden järjestää Ympäristöministeriön rahoittama PIKU – Pienten kuntien ilmastotyö uuteen vauhtiin ja Canemure hankkeet. Katso lisätiedot hankkeen sivuilta.