Valitse sivu

Salpakierto Oy:n organisoima perinteinen Roinaralli-keräyskierros starttaa liikkeelle viikolla 19. Palvelu on suunnattu etenkin autottomille asukkaille, joiden ei ole muutoin mahdollista tuoda jätteitään lajitteluasemalle.

Roinarallin keräysautoihin voi tuoda maksutta pieniä eriä (50 kg tai 50 l) kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Metallinkeräysautoon voi tuoda isot ja pienet metallijätteet ja sähkölaitteiden keräysautoon kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.

Varaathan Roinaralli-keräyskierrokselle asiointiin runsaasti aikaa, sillä palvelemme asiakas- ja työturvallisuuden vuoksi pisteellä asioivia asiakas kerrallaan. Odotathan siis omaa vuoroasi rauhassa, sillä jätteiden vastaanottoautot ovat koko ilmoitetun ajan paikalla, eivätkä ne poistu ennen kuin kaikkia asiakkaita on palveltu.

Muistathan, että lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä (50 kg tai 50 l/talous/vuosi), sähkölaitteita ja metalliromua. Jätteitä ei siis kannata säilöä kotona.

ROINARALLIN AIKATAULU KEVÄÄLLÄ 2022:

Torstai 19.5. KÄRKÖLÄ
16.00 – 16.30 Lappila, Lappilinnantie 3, Lappilinna
17.00 – 17.30 Marttila, Marttilantie 161, Marttilan Majakka
18.00 – 18.30 Kirkonkylä, Kirkkotie 7, kirkon p-alue
19.00 – 20.00 Järvelä, Peltotie 2, Kesoil Järvelä

 • Lahti: 10.5., 11.5., 12.5., 17.5.
 • Myrskylä: 18.5.
 • Kärkölä: 19.5.
 • Orimattila: 31.5., 1.6.
 • Pukkila: 2.6.
 • Hollola: 7.6., 8.6.
 • Lahti, Nastola: 9.6.
 • Heinola: 14.6., 15.6.
 • Hollola, Hämeenkoski: 16.6.
 • Padasjoki: 28.6.
 • Sysmä: 29.6.
 • Asikkala: 30.6.

Roinarallin tarkemman aikataulun, pysähdyspaikat sekä vastaanotto- ja toimintaohjeet voi tarkistaa joka kotiin jaetusta Lokki-kalenterista tai osoitteesta salpakierto.fi

TUO ROINARALLIIN KODIN VAARALLISET JÄTTEET, METALLIROMUT JA SÄHKÖLAITTEET

Vaarallisten jätteiden keräysautoon otetaan maksutta vastaan pieniä eriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä; 50 kg tai 50 litraa. Esim. maalit, liimat, liuottimet, puunsuoja-aineet, öljyt, akut, paristot, jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, loisteputket, jne.

Huomioithan, että Roinarallissa ei vastaanoteta mm. lääkejätteitä, kestopuujätettä, kaasupulloja, ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita eikä yli puolen kilon painoisia litiumakkuja. Tarkista näiden jätteiden osalta vastaanotto-ohjeet osoitteesta salpakierto.fi.

Metallinkeräysautoon voi tuoda maksutta kodin isot ja pienet metallijätteet, esim. polkupyörät, kaasu- ja hiiligrillit, kattopellit, tikkaat, pakoputket, moottorit, vanteet, kattilat, pannut ja tyhjät maalipurkit.

Sähkölaitteiden keräysautoon otetaan maksutta vastaan kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet, esim. kylmälaitteet, hellat, pesukoneet, televisiot, tietokoneet, kahvinkeittimet, valaisimet jne.