Valitse sivu

Tartuntamäärät alueellamme ovat jatkaneet nousua omikronmuunnoksen myötä. Koronayhteistyöryhmän mukaan aiempia rajoituksia tarvitaan edelleen keskussairaalan toimintakyvyn turvaamiseksi. Kolmannen koronarokotuksen hakeminen on hyvin tärkeätä, sillä se estää vakavia sairastumisia. 

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan Päijät-Soten alueella on suljettu mm. harrastus- ja virkistystiloja 26.1.2022 asti. Päätös ei koske lasten ja nuorten, eli vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden harrastustoimintaa, eikä lakisääteisiä palveluita. Ensi viikolla koronayhteistyöryhmä arvioi tämän rajoituksen jatkamista 27.1. alkaen. 

Alueella on voimassa auki jääviä asiakas- ja yleisötiloja koskeva määräys, joka velvoittaa esimerkiksi kauppojen, kirjastojen ja museoiden tilojen käytöstä vastaavat toimijat vähentämään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä erilaisilla järjestelyillä. Määräys tilojen käytöstä koskee myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Koronayhteistyöryhmä esitti eilen aluehallintovirastolle, että määräystä jatketaan myös 19.1. jälkeen. 

Alueellamme voi järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä sisällä ja enintään 50 henkilöä ulkona. Valtioneuvoston asetuksen mukaisesti koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Yksityistilaisuudet suositellaan pitämään enintään 10 hengen tilaisuuksina. 

Koronaepidemia leviää tällä hetkellä nopeasti. Sairaalahoidon tarve on noussut etenkin Uudellamaalla erittäin voimakkaasti. Vastaava muutos on odotettavissa myös Päijät-Soten alueella lähiviikkoina. Eilen 11 alueemme koronapotilasta joutui sairaalaan. Edelleen on tarve vähentää sosiaalisia kontakteja, jotta tapausmäärien ja sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrän nousu tulisi laakeampana kuin ilman kontaktien vähentämistä. 

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran 19. tammikuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi