Valitse sivu

Etäpalvelu otetaan käyttöön 2.11.2021 alkaen Lahdessa, Kärkölässä, Hollolassa, Orimattilassa, Pukkilassa, Myrskylässä, Asikkalassa, Padasjoella, Hartolassa ja Iitissä.

Fysioterapian uusi etäpalvelun kokeilu on tarkoitettu yli 16-vuotiaille asiakkaille. Etäpalveluun kuuluvalla etävastaanotolla asiakas voi saada arvion fysioterapian tarpeestaan tai oireensa mukaisia fysioterapian ensiohjeita lievissä ja kiireettömissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa.

Etäpalvelua Omaolossa ja Hyviksessä

Omaolo.fi on sähköinen terveys- ja hyvinvointipalvelu, jonka tuki- ja liikuntaelinoirearviokyselyistä (alaselkä, olkapää, polvi) asiakas voidaan vastaustensa perusteella ohjata fysioterapeutin vastaanotolle joko sote-keskukseen tai etävastaanotolle.

Jos asiakas ohjataan sote-keskukseen (pl. Harjun terveyden sote-keskukset), hän voi varata vastaanottoajan itse sähköisesti Omaolossa. Jos taas asiakas on ohjattu etävastaanotolle, ammattilainen on häneen yhteydessä ajan varaamiseksi.

Asiakas voi varata ajan fysioterapian etävastaanotolle myös itse Hyviksessä. Hyvis on hyvinvoinnin ja terveyden sähköinen palvelukanava.

– Etävastaanotolla voit esimerkiksi saada ohjeita nivelrikkovaivoihin tai tarkistaa saamiasi kuntoutusohjeita kipsin poiston tai tekoniveloperaation jälkeen. Jos taas oireesi on uusi ja koskee olkapäätä, polvea tai alaselkää, täytä Omaolo-palvelun oirearvio ja toimi sieltä annettujen ohjeiden mukaan, palveluesimies Seidi Saarinen kertoo.

Fysioterapian etävastaanotto palvelee 2. marraskuuta alkaen Lahden (ml. Nastola), Kärkölän, Hollolan, Orimattilan, Pukkilan, Myrskylän, Asikkalan, Padasjoen, Hartolan ja Iitin asukkaita.

Yhteys fysioterapeuttiin tietokoneella tai mobiililaitteella

Ennen etävastaanottoajan alkua asiakas kirjautuu mobiililaitteella OmaMehiläinen-sovelluksen Päijät-Sote-teemaan ja lataa laitteeseen Teams-sovelluksen. Vaihtoehtoisesti hän voi kirjautua tietokoneella Päijät-Soten Digiklinikalle osoitteessa päijät-sote.fi. Tunnistautumisessa käytetään vahvaa tunnistautumista, eli asiakas tarvitsee pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

– Kun asiakas on kirjautunut palveluun, hän saa keskustelut-osioon uuden viestin, jossa on Teams-liittymislinkki etävastaanotolle. Asiakas liittyy etävastaanotolle tämän linkin kautta ja jää odottamaan, että ammattilainen avaa yhteyden auki, asiantuntijafysioterapeutti Rosa Hemming ohjeistaa.

Katso täältä etävastaanoton käyttöohje.

Fysioterapian etävastaanoton asiakasmaksut noudattelevat Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hinnastoa.

Lisätietoja:

palveluesimies Seidi Saarinen, seidi.saarinen@phhyky.fi, p. 044 440 6585

asiantuntijafysioterapeutti Rosa Hemming, rosa.hemming@phhyky.fi, p. 044 440 3108

www.paijat-sote.fi