Valitse sivu

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi rokotus- ja epidemiatilannetta 13.9.2021 pidetyssä kokouksessa. Valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista on tarkoitus luopua, kun vähintään 80 prosenttia yli 12-vuotiaista on rokotettu kahteen kertaan tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat rokoteannokset. Päijät-Soten alueella on mahdollista saavuttaa tämä rokotuskattavuus noin kuukauden päästä, mikäli tehosterokotuksiin hakeudutaan heti kun kuusi viikkoa on kulunut ensimmäisestä rokotuksesta. Nuorten aikuisten rokotuskattavuus on erityisen alhainen.

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrässä ei ole viime viikkoina tapahtunut suurta vaihtelua. Uusien tapausten ilmaantuvuusluku ja positiivisten vastausten osuus otetuista näytteistä ovat olleet hieman nousussa. 

Epidemia painottuu alueellamme Lahteen, jossa on voimassa yhtymän hallituksen tekemä päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta 26.9. asti. Päätös koskee sisätiloissa järjestettäviä yli 10 henkilön ja ulkona järjestettäviä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Näitä tilaisuuksia voi järjestää, jos osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa. Lisäksi tilaisuudessa tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n terveysturvallisuusohjeistoa. Myös alueemme suositukset ovat ennallaan 26.9. asti. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 20.9. arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi