Valitse sivu

Päijät-Soten alueelle saadaan tänään tiistaina ylimääräinen 10 000 koronavirusrokotteen erä alueen vaikean epidemiatilanteen vuoksi. Saapuva rokote-erä on Modernan rokotetta, ja määrä vastaa noin viikon rokotusmäärää alueellamme ja yhtä viiden vuoden ikäryhmää. Ylimääräisen rokote-erän vuoksi avataan lisäaikoja tälle ja ensi viikolle. Modernan ja Pfizer-BioNTechin koronarokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita, joilla molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin. 

Tällä viikolla alueellamme jatketaan 50–59-vuotiaiden rokotuksia, ja noin 30 prosenttia tähän ikäryhmään kuuluvista on jo rokotettu. Ensi viikon tiistaina 18.5. kello 8 ajanvaraus avataan 40–49-vuotiaiden ikäryhmälle työterveydessä ja sote-keskuksissa. Rokotus on mahdollista saada työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Työterveysasiakkaiden suositellaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus

Alueemme vähintään 16-vuotiaasta väestöstä 44 prosenttia on saanut ensimmäisen koronavirusrokotteensa, ja tällä viikolla annetaan 10 000 rokotusta lisää. Ensi viikolla rokotuksia annetaan yli 16 000.  

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta. Jos sähköisessä ajanvarauksessa ei ole aikoja varattavissa, kaikki ajat on varattu sillä hetkellä myös puhelinajanvarauksesta. Rokotukset jatkuvat kaikissa avatuissa ikä- ja riskiryhmissä rinnakkain, ja uusia aikoja lisätään ajanvarausjärjestelmään sitä mukaa kun tiedämme uusien rokote-erien saapumisesta.