Valitse sivu

Villa Elinassa järjestettiin tiistaina 12.11. toinen Kärkölän syötävän hyvät kylät -ruokamatkailuhankkeen sparrauspäivä, jossa syntyi paljon inspiroivia keskusteluja ja ideoita ensi kesän tapahtumien ja yhteistyön kehittämiseksi. Hankkeen tavoitteena on luoda Kärkölän oma ruokamatkailukonsepti, jossa paikalliset ruokatuottajat, ravintolat ja matkailutoimijat yhdessä suunnittelevat reittejä, tuotteita ja tapahtumia matkailijoille. Keskiössä ovat aidot paikalliset maut, luonnonläheisyys sekä kestävä kehitys.

Päivän ohjelma oli monipuolinen ja kiinnostava. Ruuan ja juoman asiantuntija Kati Pohjanmaa johdatti osallistujat ruokamatkailukonseptin kehittämiseen. Tärkeitä ruokamatkailukonseptin pointteja ovat asiakaslähtöisyys, elämyksellisyys, liiketoiminnallisuus, kannattavuus, vastuullisuus, yhteistyöverkosto, markkinointi- ja myyntikanavat.

Sparrauspäivässä olivat mukana Villa Elina, Uotilan tila, Yli-Karkelan tila, Nihtilän tila, Hattaramäen hevostila ja Oriharon hunajatuottaja Mikko Sinisalo. Päivän aikana osallistujat pääsivät ideoimaan konkreettisia toimia tulevaisuutta varten, jossa jokaisen hankkeessa mukana olevan yrittäjän tuotteet saavat roolin ja näkyvyyden. Esiin nousi mm. Kärkölä-menun kehittäminen, yhteisen markkinointivideon tekeminen, perinneruokakurssit, Minitalo maalle -messujen ruokatarjonta ja lähituottajatori Huovilan puistoon.

Edellisessä sparrauspäivässä Eeva Sipilä (Suivalan pitokartano) kertoi meille Kärkölän ruokahistoriasta ja -kulttuurista. Siitä intoutuneena meille oli valmistettu Eevan opissa taivaallisen hyvää Hämäläistä piimäjuustoa.

Sparrauspäivät jatkuvat 14.1.2025 klo 9-15 Kahvila Tähkässä, jolloin keskitymme mm. osallistujien omien ruokatuotteiden tarinallistamiseen sekä kesän 2025 tapahtumien, reittien, yhteistyön ja markkinoinnin suunnitteluun. Tämä on loistava tilaisuus paikallisille toimijoille olla mukana rakentamassa Kärkölän ruokamatkailun tulevaisuutta! Jos et vielä ole päässyt mukaan, niin nyt on viimeinen mahdollisuus päästä hyötymään upeasta yhteistyöverkostosta.

Kiitos kaikille osallistujille ja nähdään seuraavassa sparrauspäivässä!

Lisätietoja: Natalie Salonen, Kärkölän syötävän hyvät kylät -hankepäällikkö, viestintäassistentti, 044 770 2149, natalie.salonen(a)karkola.fi

www.karkola.fi/ruokamatkailu

Hankkeen mahdollistaa Päijänne-Leader ry ja EU:n maaseuturahoitus.