Valitse sivu

Eilen 7.10. Kahvila Tähkässä järjestettiin ensimmäinen Kärkölän syötävän hyvät kylät -ruokamatkailuhankkeen sparrauspäivä, jossa syntyi paljon inspiroivia keskusteluja ja uusia ideoita ensi kesän tapahtumien ja yhteistyön kehittämiseksi. Hankkeen tavoitteena on luoda Kärkölän oma ruokamatkailukonsepti, jossa paikalliset ruokatuottajat, ravintolat ja matkailutoimijat yhdessä suunnittelevat reittejä, tuotteita ja tapahtumia matkailijoille. Keskiössä ovat aidot paikalliset maut, luonnonläheisyys sekä kestävä kehitys.

Päivän ohjelma oli monipuolinen ja kiinnostava. Ruuan ja juoman asiantuntija Kati Pohjanmaa johdatti osallistujat ruokamatkailun merkitykseen ja ruokaimagon kehittämiseen. Lisäksi Eeva Sipilä Suivalan pitokartanosta kertoi Kärkölän rikkaasta ruokahistoriasta, ja osallistujat pääsivät ideoimaan konkreettisia toimia tulevaisuutta varten.

Palkitsimme Jättikasvisten SM-kisoissa menestyneitä kärköläläisiä. Erityisonnittelut Maija Karviselle voitosta ja Suomen ennätyksestä kurpitsa ja kurkku kategorioissa. Ilahduttavaa oli nähdä, kuinka vahva sitoutuminen paikalliseen maatalousperinteeseen näkyi myös jättikasvisharrastajissa. Kärkölän jättikasvisharrastajat edustavat ylpeästi alueen omavaraista viljelyä ja luonnonläheisyyttä.

Sparrauspäivät jatkuvat 12.11.2024 klo 9-15 Villa Elinassa, jolloin keskitymme mm. osallistujien omien ruokatuotteiden kehittämiseen ja kesän 2025 tapahtumien suunnitteluun. Tämä on loistava tilaisuus paikallisille toimijoille tulla mukaan rakentamaan Kärkölän ruokamatkailun tulevaisuutta!

Kiitos kaikille osallistujille ja nähdään seuraavassa sparrauspäivässä!

Lisätietoja: Natalie Salonen, Kärkölän syötävän hyvät kylät -hankepäällikkö, viestintäassistentti, 044 770 2149, natalie.salonen(a)karkola.fi

www.karkola.fi/ruokamatkailu

Hankkeen mahdollistaa Päijänne-Leader ry ja EU:n maaseuturahoitus.