Valitse sivu

Kärkölän alueen ruokamatkailu saa uudenlaista nostetta, kun Kärkölän syötävän hyvät kylät -hanke järjestää kolme innostavaa sparrauspäivää, jotka on suunnattu paikallisille ruokatuottajille, ravintoloille ja muille ruokaan liittyville toimijoille. Hankkeessa on jo kuluneen kesän ja syksyn aikana kartoitettu alueen ruokatuottajia ja perinnetietoa, ja nyt tavoitteena on luoda kumppanuuksia ja vahvistaa yhteistyötä.

Tule mukaan sparrauspäiviin, joissa kehitetään Kärkölän oma ruokamatkailukonsepti! Yhdessä osallistujien kanssa suunnittelemme reittejä ja tapahtumia, jotka esittelevät Kärkölän paikallisia makuja ja perinteitä matkailijoille. Erityinen painopiste on kestävän kehityksen periaatteissa, kuten lähiruoassa ja sesongin mukaisissa raaka-aineissa.

Sparrauspäivissä paikalliset tuottajat ja toimijat pääsevät kehittämään omia tuotteitaan, vaihtamaan ajatuksia ja verkostoitumaan. Sparrauspäivien kautta rakennetaan konkreettisia suunnitelmia tulevaisuutta varten, kuten ruokareittejä, joissa matkailijat vierailevat paikallisilla maatiloilla, ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa. Lisäksi reitteihin pyritään sisällyttämään myös vierailu Huovilan puistoon.

Sparrauspäivät:

  1. Maanantaina 7.10.2024 klo 09.00–15.00, Kahvila Tähkä
    Päivän teemat: Ruokamatkailun perusasiat, Kärkölän ruokahistoria, verkostojen luominen ja viestintäkanavien valinta.
    Päivän tavoitteena on myös määritellä hankkeen tavoitteet ja kohderyhmät. Osallistujat saavat välitehtävän marraskuun tapaamista varten.
  2. Tiistaina 12.11.2024 klo 09.00–15.00, Villa Elina
    Päivän teemat: Oman ruokatuotteen kehittäminen ja esittely, yhteisten pelisääntöjen luominen kesäkaudelle 2025 ja ensimmäisen sparrauspäivän toimenpiteiden edistäminen. Välitehtävä tammikuun tapaamista varten.
  3. Tiistaina 14.1.2025 klo 09.00–15.00, (paikka tarkentuu lähempänä)
    Päivän teemat: Toimenpidesuunnitelma kesäkaudelle 2025, tarinallistaminen ja viestintäsuunnitelman tarkentaminen. Osallistujat harjoittelevat myös viestinnän perusasioita, kuten somen ja valokuvien käyttöä markkinoinnissa.

Ilmoittaudu mukaan 1.10. mennessä ja varmista paikkasi!

Sparrauspäiviä on vetämässä innostava ruuan ja juoman huippuasiantuntija Kati Pohjanmaa. Sparrauspäivät tarjoavat paikallisille toimijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä osaksi alueen ruokamatkailun kehittämistä. Tule mukaan verkostoitumaan, jakamaan tietoa ja kehittämään yhteisiä ruokamatkailutuotteita, jotka houkuttelevat matkailijoita kokemaan Kärkölän aidot maut ja perinteet.

Kysy lisää ruokamatkailuhankkeesta ja ilmoittaudu mukaan: Natalie Salonen, Kärkölän syötävän hyvät kylät -hankepäällikkö, viestintäassistentti, 044 770 2149, natalie.salonen(a)karkola.fi

Lue lisää: karkola.fi/ruokamatkailu

Ensimmäisen sparrauspäivän ohjelma: