Valitse sivu

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kulttuuria vapaaehtoistyönä -diginäyttely

3 huhtikuun 12:00 - 19:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every day that begins at 12:00, repeating until 4.4.2024

An event every week that begins at 10:00 on perjantai, repeating until 26.4.2024

An event every week that begins at 12:00 on maanantai, tiistai, keskiviikko ja torstai, repeating until 30.4.2024

Vapaa pääsy

Valokuvat kertovat kylien kulttuuritarjonnasta

Mitä maaseudun kulttuuritarjonta olisi ilman vapaaehtoisia ja yhdistystoimijoita? Teatteria, taidenäyttelyitä, museoita, lavatansseja ja kulttuuritapahtumia tuotetaan ammattimaisesti, mutta yhdistyspohjalta monipuolisesti Päijät-Hämeessä. Kulttuuria vapaaehtoistyönä -valokuvanäyttelyä varten on kierretty maakunnassa kuvaten vapaaehtoistyön tuloksena syntyvää kulttuuritarjontaa kesän 2023 aikana. Valokuvaajana on toiminut lahtelainen Jussi Manni, visuaalinen monitaitaja. Näyttely on hänen ensimmäinen, ja hän tuo ilmeikkäällä kuvakerronnallaan hyvin esiin kulttuurin tekijäpersoonat ja monipuoliset ympäristöt.

”Kuvauskohteet ovat ihastuttaneet miljöinä ja kuvaustilanteet ovat olleet spontaaneja ja innostavia kohtaamisia”, pohtii Manni. Kuvauskohteita ovat olleet mm. Hollolan kotiseutumuseo, Urajärven kartanomuseo, Enni Idin taiteilijakoti, Vintturin seurantalo, taide- ja toimintakeskus Kaarisilta sekä Huovilan puisto. Lisäksi kuvauksia tehtiin Heinolan kameraseuran näyttelyssä ja Iitin musiikkijuhlilla.

Valokuvanäyttely avattiin maakunnallisessa kyläjuhlassa Kyläkalaasissa Tennilässä 5.8. Valokuvanäyttely oli esillä valtakunnallisessa KyläAreena -tapahtumassa Salossa 31.8.-1.9. Valokuvanäyttely on kiertävä ja matkaa nyt Orimattilan kirjastolta, Kärkölän kirjastolle ja on nähtävissä siellä digitaalisena 2.-30.4.2024 kirjaston aukioloaikoina.

”Kulttuurikentällä tehdään valtava määrä vapaaehtoistyötä. Valokuvanäyttelyn myötä halutaan nostaa tärkeä asia esille sekä huomioida ja kiittää vapaaehtoisia tekijöitä. Lisäksi kiertävä valokuvanäyttely lisää kulttuurikokemusten saavutettavuutta.” kertoo kyläaktivaattori Tiina Västilä Päijänne-Hämeen Kylistä.

Projektin toteuttamiseen saatiin Päijät-Hämeen Liitolta AKKE-rahoitusta.

Lisätietoja:
Tiina Västilä, kyläaktivaattori
Päijät-Hämeen Kylät / Päijänne-Leader ry
tiina.vastila@paijanne-leader.fi, 044 712 4208

Tiedot

Päivämäärä:
3 huhtikuun
Aika:
12:00 - 19:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, ,

Järjestäjä

Kärkölän kunta
Puhelin
044 770 2200
Sähköposti
kirjaamo@karkola.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Kärkölän kirjasto
Pormestarinkuja 1
Järvelä, 16600 Suomi
+ Google Map
Puhelin
044 770 2175
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto