Pihka ja pettu nykypäivänä

21.08.2019 16:00 - 19:30
Pihka ja pettu nykypäivänä
Imoittautumiset 14.8. mennessä
Paikka: Huovilan puisto, Museontie 27, Kärkölä

Havupuistamme saa useita arvokkaita tuotteita. Pihkaa käytetään lääkeaineena haavojen hoidossa ja iho-ongelmissa. Ravintorikas pettu on muuntautunut pula-ajan hätäruoasta elämysruoaksi.

Tervetuloa kuulemaan kuinka pihkaa ja pettua hyödynnetään nykypäivänä! Pääset myös maistelemaan pettuleipää ja männyn kuoriuutetta. Tilaisuus järjestetään Kärkölän kotiseutumuseon idyllisessä pihapiirissä.

Ennen tilaisuutta on mahdollisuus tutustua englantilaistyyliseen Huovilan puistoon opastetulla kierroksella klo 15 (maksu 5e, minimi osallistujamäärä 20 hlö)

Tilaisuuden ohjelma:

16.00 Tilaisuuden aloitus, Tiina Mansikkamäki, Mhy Päijät-Häme

16.15 Petun keruu ja käsittely, sekä käyttö leivonnassa, Leena Hannukkala, Hattula

17.30 Kahvit

17.50 Pihkan keruukohteet, keruutavat, myynti ja käyttökohteet, Juha Taponen, Donna Taponero

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 14.8. osoitteeseen paijathame(a)mhy.fi tai puh. 03 855 4300. Ilmoita mahdolliset ruokarajoitteet ja osallistutko puistokierrokseen (5 e maksu). Tilaisuus on muutoin maksuton.

MUOKATTU
03.07.2019