Konsertti

28.04.2019 16:00
Konsertti
Paikka: Kärkölän seurakuntakeskus, Sammalistontie 1

Ludwig van Beethoven:
Pianosonaatti B-duuri op. 106 ”Hammerklavier”

Wolfgang Amadeus Mozart:
Kvintetto Es-duuri KV 453
pianolle, oboelle, klarinetille, käyrätorvelle ja fagotille

Tarmo Järvilehto, piano
Jukka Hirvikangas, oboe
Nora Niskanen, klarinetti
Mia Kasper, käyrätorvi
Essi Vartio, fagotti

Ohjelma 15 €

Tarmo Järvilehto toimii Lahden konservatoriossa pianonsoiton lehtorina. Hän opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Tapani Valstan oppilaana. Vuonna 1988 hän sai kolmannen palkinnon Maj Lind-pianokilpailussa ja seuraavana vuonna Tampereen kaupunki palkitsi hänet vuoden nuorena taiteilijana. Hän on opiskellut myös matematiikkaa Helsingin Yliopistossa, missä hän suoritti filosofian tohtorin tutkinnon keväällä 2007.

Hän on esiintynyt paitsi kotimaassa myös Australiassa, Etelä-Afrikassa, Israelissa, Kanadassa sekä useissa Euroopan maissa. Omissa konserteissaan hän on esittänyt laajoja ohjelmakokonaisuuksia, kuten Chopinin, Lisztin ja Rahmaninovin etydikokoelmat, Bachin kokoelmat Das Wohltemperierte Klavier sekä Beethovenin pianosonaatit. Syksyllä 2004 hän esiintyi Espoon kansainvälisellä pianoviikolla ohjelmanaan Lisztin Transkendenttiset etydit. Hän on ollut kantaesittämässä useiden suomalaisten säveltäjien teoksia ja tehnyt myös useita nauhoituksia Yleisradiolle.

Mozartin kvintetossa puhaltajille ja pianolle esiintyvät muusikot Jukka Hirvikangas (oboe), Nora Niskanen (klarinetti), Essi Vartio (fagotti) ja Mia Kasper (käyrätorvi) ovat kaikki Sinfonia Lahden ja Sinfonia Lahti Chamber Ensemblen muusikoita. Sinfonia Lahti Chamber Ensemble on esiintynyt vuodesta 1986 lähtien mitä monimuotoisimmissa kokoonpanoissa esittäen musiikkia barokin ajasta nykypäivään niin kirkoissa, kuin pubeissakin. Ensemblen soittajisto koostuu pääasiassa Sinfonia Lahden muusikoista ja on esiintynyt kutsuttuna maamme merkittävien musiikkifestivaalien lisäksi mm. Bergenin, Pietarin, Kilkennyn, Pekingin, Tukholman, Wienin sekä Berliinin kansainvälisillä festivaaleilla. Kiertueita SLCE on tehnyt Tanskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. SLCE:n levytykset sisältävät mm. Kalevi Ahon, Einar Englundin, Bohuslav Martinun ja Gustav Mahlerin teoksia.

MUOKATTU
12.04.2019