Kärkikylän harrastetriathlon

02.06.2018 10:30
Kärkikylän harrastetriathlon
ilmoittaudu 30.5. mennessä
Paikka: Kärkölän uimahallin ja urheilukentän alue, Opintie 2

Kärkikylän harrastetriathlon on jokamies ja -naisluokan triathlonkokeilu, joka järjestetään lauantaina 2.6.2018 klo 11:00 alkaen Kärkölän uimahallin ja urheilukentän alueella. Matalan kynnyksen tapahtuman tarkoituksena on tarjota kuntalaisille ja lajista kiinnostuneille mahdollisuutta kokeilla uutta lajia lähiliikuntapaikoilla. Tapahtumassa ei ole järjestäjän organisoimaa ajanottoa eikä suoritusaikarajoituksia. Osallistujat saavat ilmoittautumisjärjestyksen mukaiset numerolaput, jotka palautetaan lähtö/maalialueelle tapahtuman jälkeen.

Lajikokeiluun pääsee osallistumaan enintään 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujamäärä on rajoitettu erityisesti uimahallin ja pyöräilyosuuden turvallisuus huomioiden. Järjestäjä vahvistaa ilmoittautuneille sähköpostilla osallistumispaikan ja antaa yksityiskohtaiset ohjeet. Ennakkoon ilmoittuneiden ja tapahtumaan hyväksyttyjen tulee ilmoittautua tapahtumapaikalla klo 10:30 mennessä, jolloin osallistujille jaetaan numerolaput ja ohjeet. Tapahtumasta ei peritä osallistumismaksua. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Osallistumismatkat ovat 200 metriä uinti, 10 km pyöräily ja 3 km tai 5 km juoksu.

Tapahtuma alkaa klo 11:00 uintiosuudella, joka järjestetään Kärkölän uimahallissa. Uintiosuudelle altaaseen pääsee 8-10 osallistujaa kerrallaan. Jokainen osallistuja laskee itse, että ui 25 metrin radan kahdeksan kertaa päästä päähän, jonka jälkeen osallistuja on vapaa lähtemään pyöräilyosuudelle. Osuuden vaihto tehdään noudattaen varovaisuutta ja huomioiden muut uimahallin ja koulukiinteistön käyttäjät.

Pyöräilyosuuden lähtö tapahtuu Järvelän terveysaseman parkkialueen läheisyydestä. Pyöräilyosuus poljetaan pyörätietä Opintieltä Virkatien ja Sammalistontien kautta Järveläntietä kirkonkylän suuntaan Suivalantien risteykseen saakka, jossa on kääntöpaikka. Samaa reittiä poljetaan takaisin pyöräilyosuuden lähtöpaikalle. Pyöräilyosuudella tulee noudattaa liikennesääntöjä ja erityistä varovaisuutta, koska reittiä ei ole eristetty tapahtumaa varten ja reitillä on muitakin tiellä liikkujia. Rinnakkain pyöräileminen on kiellettyä ja ohitukset tulee tehdä turvallisesti. Lähellä peesaamista ei suosita, mutta perässä ajaminen on turvallisuus näkökulmasta mahdollista.

Juoksuosuuden lähtö tapahtuu samasta paikasta kuin pyöräilyosuus. Pidempi viiden kilometrin matka juostaan pyörätietä Opintieltä Virkatien ja Sammalistontien kautta Järveläntietä kirkonkylän suuntaan merkitylle kääntöpisteelle, jossa alkaa autoille 60 km nopeusrajoitus. Samaa reittiä juostaan takaisin lähtöpaikalle, jossa on tapahtuman maali. Lyhyempi kolmen kilometrin matka juostaan pyörätietä Opintieltä Virkatien ja Sammalistontien kautta Järveläntietä kirkonkylän suuntaan Järvelän Nesteelle saakka, jossa on kääntöpiste. Samaa reittiä juostaan takaisin lähtöpaikalle, jossa on tapahtuman maali. Juoksuosuudellakin tulee noudattaa liikennesääntöjä ja turvallisuutta, koska reittiä ei ole eristetty tapahtumaa varten ja reitillä on muita tiellä liikkujia.

Jokaisella osallistujalla tulee olla vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja kukin osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla ja oman terveydentilansa ja kuntonsa ehdoilla. Lähtö- ja maalipaikalla on ensiapupiste, mutta reitin varrella esiapua ei pystytä järjestämään. Jokaisen osallistujan tulee huolehtia omasta neste- ja ravintohuollostaan. Lähtö- ja maalialueella voi täyttää vesipullon. Tapahtuman jälkeen uimahallissa voi käydä saunassa ja suihkussa. Jokaiselle osallistujalle jaetaan tapahtuman jälkeen diplomi. Mahdollisten ylivoimaisten esteiden johdosta järjestäjä voi peruuttaa tapahtuman.

Ilmoittaudu tästä ke 30.5.2018 klo 16:00 mennessä.

Lisätietoja: Toni Klang, vastaava liikunnanohjaaja, 044 770 2214, toni.klang(a)karkola.fi

Kärkölän uimahalli, Opintie 2, 16600 Järvelä, 044 770 2284

MUOKATTU
29.05.2018