Tervetuloa Kärkölään!

Kärkölä on vireä ja kehittyvä noin 5 000 asukkaan päijäthämäläinen kunta Helsingin metropolialueen kupeessa. Olemme kiinteä osa Lahden talousaluetta. Matkaa Lahteen on 25 km, Riihimäelle 30 km ja Helsinkiin 90 km. Taajamajunavuorot takaavat hyvät yhteydet sekä pohjoiseen että etelään.

Kunnalliset peruspalvelumme ovat hyvässä kunnossa vauvasta vaariin.

Työpaikkaomavaraisuutemme on yli 100 %.

Kunnan suurin työnantaja Koskisen Oy on myös yksi Päijät-Hämeen suurimmista.

Vaikka olemme melkein kaupungissa olemme silti maalla niin, että meiltä löytyy turvallinen ja rauhallinen asuinympäristö. Kunta myy kaavoitettuja omakotitontteja edulliseen hintaan kunnan keskustaajamasta Järvelästä sekä Lappilan kylästä ja Kirkonkylästä, jotka kumpikin ovat vain muutaman kilometrin etäisyydellä kuntakeskuksesta. Yksityiset maanomistajat myyvät haja-asutusalueen tontteja. Uudella osayleiskaavalla on turvattu rakentamismahdollisuudet myös kylätaajamiin.

Kärkölän kunnan kulttuurin helmi on entisöity Huovilan puisto Kirkonkylässä. Huovila on ainutlaatuinen maisemapuisto, johon kannattaa tutustua koko perheen kanssa.

Kärkölä on aktiivisesti mukana Päijät-Hämeen kuntien yhteistyössä ja uskommekin, että se turvaa kunnalliset palvelut myös tulevina vuosina.