Valitse sivu

Lakimuutoksen myötä TE-toimistojen toiminta päättyy vuoden 2024 lopussa ja työvoimaviranomaisen toiminta siirtyy vuoden 2025 alusta alkaen kuntien omistamien työvoimapalveluiden vastuulle. Päijät-Hämeen maakuntaan muodostuu kaksi työvoimaviranomaista: Päijät-Hämeen työllisyysalue (jatkossa työvoimapalvelut) sekä Lahden kaupunki. Päijät-Hämeen työllisyysalueeseen kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Työvoimaviranomaisen tehtävä on järjestää julkiset työvoimapalvelut mm. työnvälityksen, neuvonnan, valmennuksen, työvoimakoulutusten sekä muutosturvakoulutusten osalta. Uudistuksen pohjana on eduskunta 2023 hyväksynyt laki (HE 207/2022) julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtämisestä kunnille 1.1.2025 alkaen. Uuden lain tahtotilana on edistää työllisyyttä, tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita ja tuoda lisää uusia keinoja yritysten työvoimapulan ratkaisemiseksi.

Lue lisää: karkola.fi/te24-uudistus