Valitse sivu

Kärkölän kunta on mukana 10.–14.10. Digiturvaviikolla, jonka teema on: Digiturva on tekoja! Jo pienetkin toimenpiteet tekevät arjesta digiturvallisemman meille kaikille. Tavoitteena on, että Digiturvaviikon opit ja teot tulevat osaksi arkea ja normaalia toimintaa myös jatkossa. Viikon koko ohjelma on kaikille avoin ja maksuton.

Viikon täydeltä webinaariohjelmaa ja huippuasiantuntijoita

Digiturvaviikko tarjoaa tuoretta ja näkemyksellistä keskustelua Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa. Päivittäisissä webinaareissa saat käytännön vinkkejä digiturva-asioiden ymmärtämiseen, hallintaan ja edistämiseen. Ohjelmaa on luvassa organisaatioiden johtajille, digiturvan asiantuntijoille sekä kaikille arjen ja kodin digiturvasta kiinnostuneille.

Maanantaina 10.10. perehdymme Digiturvabarometrin tuoreisiin tuloksiin ja Suomen kyberturvallisuuden tilaan. Keskustelemassa ovat muun muassa Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Jarna Hartikainen, WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, valtion kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen ja viestinnän uranuurtajat Christina Forsgård ja Katleena Kortesuo.

Tiistaina 11.10. teemana on kodin digiturva. Kuulet digitaalisesta huoltovarmuudesta ja näet käytännön esimerkkejä kodin digilaitteiden hakkeroinnista ja suojaamisesta. Vieraina ovat muun muassa Fingridin tietoturvapäällikkö Jyrki Pennanen ja Kimmo Ulkuniemi Poliisihallituksesta.

Keskiviikkona 12.10. pureudumme kuntien digiturvaan ja kuulemme kokemuksia kentältä. Lisäksi suuntaamme katseet tulevaisuuden digiriskeihin. Puhujina ovat muun muassa ja Saana Kyröläinen Suomen Nato-erityisedustustosta ja Emma Hokkanen Kyberturvallisuuskeskuksesta.

Torstaina 13.10. teemoina ovat varautuminen ja harjoittelu. Kuulemme puheenvuoron muun muassa Catharina Candolinilta, joka toimii kyberturvallisuuden erityisasiantuntija finanssisektorilla. Oman näkökulmansa harjoittelusta ja joukkuepelistä kertoo jalkapalloilija Aki Riihilahti.

Perjantaina 14.10. vietämme kansallista tietoturvapäivää. Pääset kuulemaan suositun Turvakäräjät-podcastin toistaiseksi viimeisen jakson live-lähetyksenä – äänessä tuttuun tapaan Juho Jauhiainen, Laura Kankaala ja Antti Kurittu. Lisäksi päivän vieraina ovat muun muassa Liikenne- ja viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa ja WithSecuren Mikko Hyppönen, jonka odotetun keynote-puheenvuoron otsikko on Palanut ja revitty maa. Tietoturva ry jakaa vuoden 2022 tietoturvatunnustukset.

Katso koko Digiturvaviikon ohjelma verkkosivulta dvv.fi/digiturvaviikko ja tule mukaan!
Liity webinaariin osoitteessa mediaserver.fi/live/digiturvaviikko

Opi digiturvaa videoiden, mobiilipelin tai verkkokoulutusten avulla

Webinaariohjelman lisäksi Digiturvaviikko tarjoaa oppimiseen keinoja, joista voit valita sinulle parhaiten sopivan.

Lyhytvideoiden sarja antaa vinkkejä arjen digiturvan parantamiseen työssä ja vapaa-ajalla. Digiturvallinen elämä -mobiilipelin avulla opit digiturvataitoja helpolla ja hauskalla tavalla. Verkkokoulutukset kattavat monipuolisesti digiturvan eri osa-alueita.

Lue lisää ja aloita oppiminen

Digiturvaa kehitetään yhdessä

Digiturvaviikon järjestämisestä vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Perjantain 14.10. ohjelma toteutetaan yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön sekä Women4Cyber Finlandin kanssa. Digiturvaviikko järjestetään nyt kolmatta kertaa, ja se on osa Euroopan kyberturvallisuuskuukauden ohjelmaa.

Tervetuloa mukaan oppimaan ja kehittämään digiturvaa!

Lisätiedot löydät osoitteesta dvv.fi/digiturvaviikko.