Valitse sivu

Päijät-Soten alueen asukkaat voivat lyhentää koronarokotusten ensimmäisen ja toisen annoksen rokotusväliä kuuteen viikkoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden ohjeistuksen mukaisesti. Tehosterokotteen voi siis ottaa 6–12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Koronataudin sairastaneelle yksi rokote antaa riittävän suojan. Tehosterokotusta ei siis ole välttämätöntä ottaa, mutta matkustamista varten koronatodistuksessa sairastettu tauti näkyy vain kuuden kuukauden ajan.  

Jos tehosterokotteen ottamisen haluaa aikaistaa, on se mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta walk-in-rokotuspisteissä. Walk-in-rokotuspisteeltä saa myös ensimmäisen koronarokotteen. Walk-in-rokotuspisteiden aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista

THL ehdotti eilen, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdyttäisiin antamaan ihmisille, joiden elimistön immuunivaste on sairauden tai sen hoidon vuoksi alentunut. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtioneuvosto päättävät lähiaikoina THL:n suosituksen pohjalta, mitkä ovat ne sairaudet tai tilat, joiden vuoksi henkilö kuuluu tähän ryhmään. Lisäksi kolmansia tehosterokotteita harkitaan niille, jotka saivat ensimmäisen ja toisen rokotteen lyhyellä 3–4 viikon välillä. Kolmannesta rokotteesta ja rokotettavista ryhmistä annetaan lisätietoa myöhemmin.  

www.paijat-sote.fi