Valitse sivu

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta tänään pidetyssä kokouksessa. Ryhmä totesi epidemian olevan yhä kiihtymisvaiheessa koko alueella.

Ilmaantuvuusluku ja positiivisten vastausten osuus otetuista koronavirusnäytteistä ovat edelleen korkeita, vaikka ne ovatkin laskeneet edellisten viikkojen tasoilta. Tartuntaketjujen jäljitys on hyvällä tasolla. Asukkaiden toivotaan hakeutuvan koronatestiin mahdollisimman pian lievienkin hengitystieoireiden vuoksi. 

Alueen koko väestöstä on yhden rokoteannoksen saanut noin 67 prosenttia ja kaksi rokoteannosta noin 40 prosenttia. 

Epidemia painottuu alueellamme Lahteen, jossa on voimassa yhtymän hallituksen tekemä päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta. Päätöksessä kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä, sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää, jos toimitaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. Koronayhteistyöryhmä suosittelee yhtymähallitukselle päätöksen jatkamista ajalle 16.-31.8.  

Myös muut alueemme suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan 31. elokuuta asti. 

Sekä yleisö- että yksityistilaisuuksien järjestäjiä suositellaan pitämään kirjaa osallistujista, jotta tartunnanjäljitys mahdollisten tartuntojen jälkeen onnistuu paremmin.   

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 16.8. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia. 

www.paijat-sote.fi