Valitse sivu

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi, että koronavirusepidemia on siirtynyt Päijät-Soten alueella perustasolle 21.6. alkaen, lukuun ottamatta Lahtea, Orimattilaa ja Kärkölää. Yhteistyöryhmä kokoontui tänään arvioimaan epidemiatilannetta.

– Tavoitteena olisi saada koko alueemme perustasolle aivan lähiviikkoina. On kuitenkin huomattava, että tämän kesän koronavirus leviää selvästi paremmin kuin vuoden takainen, koronayhteistyöryhmän puheenjohtaja ja Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen toteaa. 

Uusien koronatapausten määrä nousi viime viikolla neljänneksen verrattuna edeltävään viikkoon. Vaikka alueemme koronaepidemiatilanne ei jatkanut hyvää kehityssuuntaa, kyse on todennäköisimmin epidemian luonnollisesta vaihtelusta, eikä epidemiatilanne tämän hetken tiedon mukaan ole muutoin huonontunut. Sairaalahoidon tarve on vähentynyt edelleen. Alueemme pääasiallinen koronaviruksen muoto on alfamuunnos (Britannian muunnos), jonka lisäksi alueelta löytyy myös deltamuunnosta (Intian muunnos). 

Tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuivat viime viikolla, mutta tilaisuuksien järjestämisessä on edelleen huomioitava terveysturvallisuuden toteutuminen. Kiihtymisvaiheen kunnissa järjestettävissä sisätilojen tapahtumissa on oltava tosiasiallisesti mahdollisuus säilyttää kahden metrin turvavälit. 

Kaikkien ikäryhmien myös sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoimintaa kilpailuineen voidaan harjoittaa noudattaen turvaetäisyyksiä ja ohjeita turvalliseen harrastamiseen. Osallistujamäärää ei rajoiteta, mutta turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä on suositeltavaa noudattaa kaikilla liikuntapaikoilla. 

Alueemme ravintolat ovat auki valtioneuvoston asetuksen mukaisesti.  

Maskien käyttösuositus pysyy ennallaan ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. 

Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 15.7. asti, mutta niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan tarvittaessa jo aiemmin.  

www.paijat-sote.fi