Valitse sivu

Koronayhteistyöryhmä arvioi, että Päijät-Soten alueen koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa 14.6. alkaen ja suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että koko yhtymän alueella yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilörajat poistuvat. 

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä kokoontui tänään arvioimaan epidemiatilannetta. Alueemme koronaepidemia on edelleen rauhoittunut. Viimeisen kuukauden aikana uusien tartuntojen määrä on laskenut keskimäärin neljänneksen joka viikko.

Sairaalahoidon tarve on vähentynyt jopa enemmän. Alueemme pääasiallinen koronaviruksen muoto on Alfa-muunnos (britti), jonka lisäksi alueelta löytyy myös Beeta- (Etelä-Afrikka) ja Delta-muunnoksia (Intia). 

Tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen astuessa voimaan, ja siihen saakka ovat voimassa sisätiloissa 10 henkilön ja ulkona 50 henkilön rajoitukset.  Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on kuitenkin huomioitava terveysturvallisuuden toteutuminen. Sisätiloissa on oltava tosiasiallisesti mahdollisuus välttää lähikontaktit.  

Yksityistilaisuuksissa suositetaan noudattamaan THL:n vinkkejä turvallisiin juhliin: https://thl.fi/fi/-/kesan-juhlat-lahestyvat-juhli-koronaturvallisesti-ja-noudata-alueellisia-suosituksia  

Aikuisten, nuorten ja lasten ryhmäharrastukset sisä- ja ulkotiloissa on sallittu 15.6. alkaen. Osallistujamäärää ei rajoiteta, mutta terveysturvallisuusohjeita tulee edelleen noudattaa kaikilla liikuntapaikoilla opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisen harrastustoiminnan ohjeiden mukaisesti. 

Alueemme ravintolat ovat auki valtioneuvoston asetuksen mukaisesti. 

Maskien käyttösuositus pysyy ennallaan ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. 

Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 14.7. asti. Koronayhteistyöryhmä kokoontuu viikoittain, ja arvioi mahdollisuutta keventää suosituksia ja rajoituksia epidemiatilanteen mukaan. 

www.paijat-sote.fi