Valitse sivu

Suurin osa Päijät-Soten sosiaali- ja terveydenhoidon palveluista on käytettävissä normaalisti läpi kesän ja osa palveluista toimii supistetuin aukioloajoin tai tavallisesta poikkeavassa toimipisteessä. Kiireellisissä asioissa palvelujen piiriin pääsee aina loma-aikanakin.

Sote-keskukset ovat asiakkaiden käytössä kesälläkin

Lahdessa kaikki sote-keskukset palvelevat asiakkaita normaalisti koko kesän ajan. Samoin Asikkalan, Iitin, Kärkölän, Nastolan, Orimattilan ja Padasjoen sote-keskuksien vastaanotot ovat auki normaalisti.

Vesikansan sote-keskus jää kesätauolle 28. kesäkuuta ja avautuu 2. elokuuta. Asiakkaita palvellaan tänä aikana Salpakankaalla.

Pukkilan ja Myrskylän sote-keskuksien palvelut toimivat supistetusti viisi viikkoa juhannuksesta alkaen, jolloin vastaanottopalvelut tarjotaan Orimattilan sote-keskuksessa. Pukkilan ja Myrskylän sote-keskukset palvelut ovat jälleen normaalisti käytettävissä 2. elokuuta lähtien.

Myös Hartolassa toiminta on supistettua juhannuksesta alkaen ja lääkäripäivystys toimii Hartolassa vain maanantaisin. Muina aikoina hartolalaiset voivat käyttää Sysmän sote-keskuksen palveluja. Hartolan sote-keskuksen toiminta jatkuu normaalisti 2. elokuuta lähtien.

Hammashoitoa keskitetään kesällä sote-keskuksiin yhtymän alueella

Lahdessa hammashoitoloista koko kesän ovat avoinna kaupunginsairaalan, Launeen ja Jalkarannan hammashoitolat. Asikkalan, Hartolan, Iitin, Kärkölän, Lahden, Nastolan, Orimattilan ja Salpakankaan sote-keskusten hammashoitolat ovat myös koko kesän auki.

Padasjoen hammashoitolan ovet ovat kiinni 12. heinäkuuta ja Vesikansan hammashoitolan Hollolassa 5. heinäkuuta alkaen. Tänä aikana suun terveydenhoidon asiakkaat ohjataan Salpakankaan hammashoitolaan. Molemmat hammashoitolat palaavat normaaliin toimintaan 2. elokuuta lähtien.

Pukkilan, Myrskylän ja Jokivarren hammashoitoloiden kesätaukojen ajan asiakkaat saavat hammashoitoa Orimattilassa. Jokivarren hammashoitola on suljettu 14.6.–15.8., Pukkilan hammashoitola 12.7.–15.8. ja Myrskylän hammashoitola 22.7.–22.8.

Sosiaalipalvelut auttavat myös kesällä

Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polku lapsiperheille, työikäiselle väestölle ja vammaisille henkilöille palvelee normaalisti koko kesän ajan maanantaista perjantaihin klo 9–15 puhelinnumerossa 03 819 4850. Lahden sosiaalikeskus palvelee normaalisti läpi kesän ja ympäristökuntien sosiaalitoimistot ottavat vastaan asiakkaita ajanvarauksella.

Perheoikeudelliset palvelut toimivat ajanvarauksella asti puhelinnumerosta 044 483 0341 maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 13–14.

Vammaispalvelujen Lahden Trion, Asikkalan, Hollolan, Nastolan ja Orimattilan toimipisteissä sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palveluja saa ajanvarauksella.

Lapsiperheiden kotipalvelun, perheohjauksen ja lähityön palvelupuhelin vastaa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11–12 numerossa 044 780 1163. Vanhempien En jaksa -chat on auki 21.kesäkuuta ja 15.elokuuta välisenä aina tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11–13 osoitteessa https://enjaksa.fi/ph/.

Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelujen ja psykososiaalisten palvelujen kesän aukioloihin muutoksia

Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut palvelevat supistetusti 28.kesäkuuta alkaen ja toiminta jatkuu 8. elokuuta. Pääpaino työskentelyssä on kriisiajoilla, sähköisten palvelupyyntöjen käsittelyssä, sekä ajanvaraus- ja konsultaatiopuhelimeen vastaamisessa. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 12–14 numerossa 03 818 3700.

Hartolan psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on suljettuna heinäkuun 12. ja 28. välisen ajan. Puhelimesta on tehty soitonsiirto sijaistavalle henkilölle. Hoito järjestetään tarvittaessa esimerkiksi etävastaanottojen avulla.

Neuropsykiatrian poliklinikka on suljettuna 5. heinäkuuta alkaen ja toiminta jatkuu 19. heinäkuuta. Sulun aikana voi ottaa yhteyttä neuropsykiatrian poliklinikan toimiston numeroon 044 440 6934.

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee ensisijaisesti raskaana olevia ja vauvoja

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee supistetusti alkaen 21. kesäkuuta ja ovat avautuvat 16. elokuuta.  Kesäaikana neuvolapalveluissa hoidetaan raskaana olevat ja alle 1-vuotiaat lapset. Neuvolan asiakasohjaus ja ajanvaraus palvelee arkisin klo 8–13 numerossa 044 416 3103.

Vesikansan neuvola Kalliolassa on suljettuna juhannuksen jälkeen viisi viikkoa 1.8., mutta terveydenhoitaja on tavoitettavissa Asikkalan neuvolasta. Myrskylän neuvolapalvelut on keskitetty Orimattilan neuvolaan 19. heinäkuuta alkaen 2. elokuuta asti. Pukkilan neuvolapalvelut on keskitetty Orimattilaan 2. elokuuta alkaen 22. elokuuta asti.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on suljettu ajalla 5. heinäkuuta ja jatkuvat jälleen 2. elokuuta.

Apua elämän kriisitilanteisiin

Kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien kiireellisissä lastensuojeluasioissa palvelee päivystysnumero 044 482 8200 maanantaista perjantaihin klo 8–15. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä lastensuojeluasioissa yhteys sosiaalipäivystykseen otetaan yleisen hätänumeron 112:n kautta.

Lahden perheasian neuvottelukeskus on suljettuna heinäkukun 5. ja 25. välisen ajan, muuna aikana ajan voi varata maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8–11 puhelinnumerosta 044 719 1535.

Lahden seudun kriisikeskus on suljettuna alkaen 5. heinäkuuta ja toiminta jatkuu 1. elokuuta. Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 0111. Lisätietoa muista Suomen Mielenterveys ry:n palveluista www.tukinet.net

Lahden ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämä turvakoti toimii kaikkina päivinä ympäri vuorokauden. Turvakodin puhelinnumero on 03 875 090, ja lisätietoa palveluista löytyy osoitteesta https://ensijaturvakotienliitto.fi/lahdenensijaturvakoti/

www.paijat-sote.fi