Valitse sivu

Koronavirusrokotusten ajanvaraus 30–39-vuotiaille aukesi tänään tiistaina 1.6. työterveysyrityksissä ja sote-keskuksissa. 16–29-vuotiaiden ikäryhmän rokotusten ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 16.6. Nuorten ikäryhmien toivotaan ottavan mallia rokotusaktiivisuudessa vanhemmista ikäryhmistä. 

– Väestön laumasuojan saamiseksi on tärkeää, että myös nuoremmat ikäryhmät rokottautuvat aktiivisesti. Lisärokotteiden ansiosta rokoteajan saa nopeasti, kannustaa tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen

Työterveysasiakkaiden suositellaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Rokotus on mahdollista saada työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus.  

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta ja ajan varaamista iltapäivällä, jolloin palvelussa on vähiten ruuhkaa. Ajanvarausjärjestelmässä vapaita aikoja on useilla eri ajanvarauskirjoilla. Ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen. Modernan ja Pfizer-BioNTechin koronarokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita, joilla molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin. Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on huoltokatko 11.–13. kesäkuuta. Käyttökatko alkaa perjantaina 11.6. kello 21 ja päättyy maanantaina 14.6. kello 8. 

EU:n yhteinen koronatodistus tulee voimaan heinäkuussa  

Osa koronarokotustodistusten tiedoista on päivitetty Omakantaan, mutta kaikki eivät vielä saa tulostettua omaa rokotustodistustaan järjestelmästä. Jos todistusta ei siis vielä näy Omakannassa, voi odottaa rauhassa tietojen kirjautumista sinne.  

Rokotustodistuksen odotteluun pyydetään malttia. Jos rokotustodistuksen kuitenkin tarvitsee välttämättömästä syystä ennen heinäkuuta, otetaan yhteys rokotteen antaneeseen organisaatioon. Jos rokotukset on saanut työterveyden kautta, myös rokotustodistus pyydetään omasta työterveydestä. Lue kansallisesta ja EU:n yhteisestä rokotustodistuksesta THL:n sivuilta

EU:n yhteinen koronatodistus tulee voimaan heinäkuussa ja se korvaa kansallisen rokotustodistuksen. Se voidaan varmentaa kaikissa EU-maissa toisin kuin kansallinen koronarokotustodistus. EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus negatiivisesta koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Kun EU:n yhteinen koronatodistus tulee käyttöön, sen saa Omakannasta. 

Matkustamista ulkomaille on yhä syytä välttää, koska koronatilanne on huono useissa maissa. Lisäksi ennen matkalle lähtöä on tarkistettava huolella kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus. 

www.paijat-sote.fi