Valitse sivu

Koronarokotuksia laajennetaan koskemaan koko riskiryhmää 2. Ryhmän ajanvaraus on avattu 14.4.  Ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista

Alle 65-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville annetaan Modernan tai Pfizer-BioNtechin rokotetta ja 65–69-vuotiaille AstraZenecan rokotetta. Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta. Poikkeuksena on 16–17-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien ajanvaraus, joka tapahtuu puhelimitse. Tälle viikolle vapaita aikoja on varattavissa kaikkiin rokotuspisteisiin. Ensi viikon ajat ovat varattavissa tiistaista alkaen.  

Asiakas ei voi valita käytettävää rokotetta, eikä lääkäri voi määrätä käytettäväksi toista vaihtoehtoista rokotetta. Ainoat poikkeukset ovat vakava allergia jollekin rokotuksen aineelle tai AstraZenecan kohdalla aiemmin sairastettu sinustromboosi eli aivolaskimotukos tai hepariinihoitoon liittyvä trombosytopenia (verihiutaleiden vähyys).  

Riskiryhmät voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/riskiryhmien-rokotusten-jarjestys