Valitse sivu

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito, joista huolehtiminen on koko Suomen asia. Digitaitojen kehittämiseksi Päijät-Hämeen liitto on aloittanut hankkeen, jossa ovat mukana kaikki Päijät-Hämeen kunnat ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Tavoitteena on luoda alueellisen digituen verkosto, jonka avulla digituki saadaan kattamaan koko maakunta ja vastaamaan tarpeeseen.

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteen käyttöön sekä sähköiseen asiointiin. Digituki voi olla etätukea, lähitukea tai koulutuksia.

– Digituki kuuluu kaikille ja jatkamme sen kehittämistä myös Kärkölässä. Meillä sähköisä palveluja on jonkin verran tarjolla, ja niitä on pyritty kehittämään helppokäyttöiseksi. Silti useat tarvitsevat apua niiden käyttämiseen. Digituen järjestäminen varmistaa osaltaan, että kaikilla kuntalaisilla on riittävät digitaidot, Kärkölän kunnan senioriohjaaja Saija Kelahaara kertoo.

Aluksi hankkeessa selvitetään, millaista digitukea eri tahot antavat ja millaista digitukea asukkaat tarvitsevat. Sen jälkeen digitukea kehitetään vastaamaan kysyntään nykyistä paremmin. 

Kärkölässä on tehty paljon hyvää työtä digituen saralla. Esimerkiksi Digikinkereitä on järjestetty jo kesäkuusta 2017 lähtien, ja kirjasto sekä paikalliset yhdistykset ovat antaneet digitukea useamman vuoden. Myös Wellamo-opisto on kouluttanut kuntalaisia digilaitteiden ja -palvelujen käyttöön. 

Jos organisaatiosi antaa digitukea ja haluat mukaan digituen verkostoon, lue lisää ja ota yhteyttä: https://paijat-hame.fi/digituki/

Lisätietoja hankkeesta:
Markku Lehikoinen, projektipäällikkö, Päijät-Hämeen liitto, markku.lehikoinen(a)paijat-hame.fi, 044 077 3624

Lisätietoja Kärkölän digituesta:
senioriohjaaja Saija Kelahaara, Kärkölän kunta, saija.kelahaara(a)karkola.fi, 044 770 2232