Valitse sivu

Huovilan puiston edustajina mitalin vastaanottavat kiinteistöpäällikkö/puutarhuri Jukka Koponen ja pormestari Markku Koskinen.

Perustelut valinnalle

Kärkölän kirkonkylässä sijaitseva ainulaatuinen englantilaistyylinen maisemapuisto on Päijät-Hämeen maakunnan matkailun käyntikortti. Puiston historia on erittäin kiehtova. Puiston perustaja Carl Constantin Collin on jättänyt jälkensä Kärkölään ja laajemmin koko Päijät-Hämeeseen. Huo-vilan puisto on ansiokkaasti entisöity 1900-luvun alun asuun. Puistoon on istutettu monia harvinai-sia kasveja ja se on täynnä erilaisia yksityiskohtia. Puistossa toimii myös Kärkölä-seuran ylläpitämä Kärkölän kotiseutumuseo. Tämä puisto vie vierailijansa kiehtovalle seikkailulle historiaan. Huovilan puisto on upea retkikohde, ja siellä on niin päijäthämäläisten kuin kauempaa tulevienkin ihasteltavana harvinaisia kasveja, joita ei yleensä Suomessa tapaa.

Päijät-Häme-mitalit on perinteisesti luovutettu vuosittain Vellamon maakuntajuhlassa 3.12., joka valitettavasti peruuntui tältä vuodelta koronatilanteen vuoksi. Mitalit jaettiin nyt maakuntavaltuuston kokouksen yhteydessä 3.12.2020. Tänä vuonna mitalien myöntämisessä nousi esiin teemat arjen sankaruus, maakunnan tunnettavuus sekä ympäristö.

Kuvassa vasemmalta Kärkölän kunnan pormestari Markku Koskinen, maakuntajohtaja Laura Leppänen, maakunvaltuuston 1. vpj Erkki Nieminen, Huovilan puiston kiinteistöpäällikkö/puutarhuri Jukka Koponen, maakuntavaltuuston pj. Juha Rostedt ja Pekka Mäki-Reinikka.

Lähde ja kuva: Päijät-Hämeen liitto