Valitse sivu

Hallitus antoi 31.3.2020 valmiuslain mukaisten toimivaltuuksien käytön jatkoa koskevia asetuksia. Nämä ovat jatkoa hallituksen aiemmin päättämille toimille, joita koskevien asetusten voimassaolo päättyy 13.4.2020. Nyt esitetyillä asetuksilla jatketaan toimivaltuuksien käyttöä 13.5.2020 asti.

Epidemia leviää tällä hetkellä nopeasti, eikä tapausmäärä todennäköisesti saavuta huippuaan nykyisten rajoitustoimien voimassaoloaikana. Hallitus katsoo, että rajoitustoimenpiteiden tulisi siksi jatkua 13.5.2020 asti.

  • Ravitsemisliikkeiden pitää olla suljettuna lauantaista 4.4.2020 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa 31.5. saakka. Rajoitukset koskevat ravintoloiden muuta toimintaa paitsi take away -annosten tarjoamista ja ruokalähettien noutopalveluja. Rajoitukset eivät koske ruokahuollon kannalta välttämättömiä koulujen, sairaaloiden ja vastaavien laitosten ruokaloita tai vain yritysten omaa henkilöstöä palvelevia henkilöstöravintoloita.
  • Etäopetus jatkuu 13.5. asti. Valtioneuvosto varautuu kuitenkin jo samalla poikkeusjärjestelyjen jatkamiseen lukukauden loppuun asti, mikäli epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Lue koko tiedote tästä